Post-HBO-SPV

Startdatum, duur en kosten

De opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige start jaarlijks. Op deze pagina vind je alle algemene informatie over de opleiding als startdatum, studiebelasting en kosten.

De opleiding start op woensdag 31 augustus 2016:

Introductiebijeenkomst van 11.15 – 15.00 uur. De week erop begint het lesprogramma. De opleiding duurt 1½ jaar (18 maanden). De vaste lesdag is woensdag gedurende de gehele opleiding. De POH studenten volgen 33 dagdelen in de middag (13.30 – 16.50). Naast de woensdagen worden SPV studenten vanaf het derde lesblok volgens rooster, 10 dagdelen op de dinsdagmiddag verwacht. De lestijden zijn van 9.20 – 16.50 uur en op dinsdag van 13.00 tot maximaal 16.30 uur.

Studiebelasting

Het programma omvat 2520 studiebelastingsuren (90 ECT). Deze omvatten het volgen van onderwijs, het uitvoeren van opdrachten en projecten en praktijkleren.

Groepsomvang

De groep bestaat uit minimaal 20 en maximaal 25 deelnemers.

Locatie

De opleiding wordt gegeven aan de HvA locatie Tafelbergweg 25 te Amsterdam (op loopafstand van metrostation Holendrecht). Zie ook locatie.

Diploma

U ontvangt een post-hbo-diploma SPV indien u alle onderdelen, ook het praktijkgedeelte, met succes heeft afgerond. U ontvangt tevens een POH-GGZ certificaat indien u praktijkervaring heeft opgedaan als POH-GGZ, gedurende de praktijkleerperiode.

Registratie

Deze opleiding wordt erkend door de beroepsvereniging van SPV-en, de Nederlandse Vereniging van Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen (V&VN-SPV). Op basis van deze erkenning kunt u met het getuigschrift worden opgenomen in het verenigingsregister en het kwaliteitsregister van V&VN.

Kosten

De kosten van de opleiding bedragen (onder voorbehoud) €8850,-. Daarnaast dient u studiemateriaal (readers en boeken) aan te schaffen. De kosten hiervoor bedragen circa € 800,-.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 21 januari 2016