Ramaekers: opleidingsmanager en beoogd lector HvA Fysiotherapie

7 dec 2015 12:40 | Faculteit Gezondheid

Stephan Ramaekers is benoemd tot opleidingsmanager en beoogd lector Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Hij zal per 1 februari 2016 het stokje overnemen van Raoul Engelbert, die zich volledig gaat toeleggen op het onderzoek voor zijn HvA-lectoraat Fysiotherapie, voor het kenniscentrum ACHIEVE en voor zijn leerstoel Fysiotherapie, als bijzonder hoogleraar aan het AMC.

Ramaekers (1958) is sinds 1998 werkzaam voor de Universiteit van Utrecht in verschillende functies. In zijn laatste functie als senior onderwijskundig adviseur en MT-lid was hij werkzaam bij het Centrum voor Onderwijs & Leren aan de Universiteit Utrecht.

Hij werkte hier verder onder meer als universitair hoofddocent, onderzoeker en internationaal, onderwijskundig adviseur. Hij put uit zijn ervaringen als Fysiotherapeut, docent en tientallen projecten, in en buiten Nederland, op terrein van onderwijsinnovatie in het hoger onderwijs.

Als opleidingsmanager en lector aan de HVA-opleiding Fysiotherapie wil Ramaekers zijn kennis en ervaring beter combineren met zijn liefde voor de fysiotherapie en het geven, maken en onderzoeken van het onderwijs.

Voorzitter Gezondheid Wilma Scholte op Reimer over zijn benoeming: “De veelzijdigheid in kennis en ervaring heeft ons overtuigd dat Ramaekers verbindingen kan gaan leggen tussen het onderwijs, de paramedische zorg en het onderzoek. Hij heeft als Fysiotherapeut een goed beeld van de huidige en toekomstige ontwikkelingen in het vak. Zijn ervaring in de onderwijskunde en het klinisch redeneren zijn een wenselijke aanvulling om het  onderwijs aan de opleiding Fysiotherapie toekomstbestendig te maken.”