Hogeschool van Amsterdam

Sociaal psychiatrische zorg

Onderdeel van het Urban Vitality programma

Martin is psychotisch en gebruikt regelmatig drugs omdat het hem “rustig maakt”. Maar de drugs beïnvloedden zijn ziekte en dagelijks leven ook negatief. Hoe kun je als zorgprofessional Martin goed begeleiden? Patiënten met maatschappelijke en psychiatrische problemen vergen een heel eigen aanpak. In de minor Maatschappelijke en Psychiatrische hulpverlening leer je deze patiëntengroep goed te ondersteunen.

Hoe ziet de patiënt zelf zijn psychiatrische of chronische ziekte? Hoe wil de patiënt worden benaderd door de hulpverlener? Met deze en andere vragen ga je aan de slag in de minor. Je krijgt technieken als Motivational Interviewing aangereikt. Je doet kennis op over psychopathologie op. Aan het einde van de minor kun je mensen met een verslaving, chronische of psychiatrische aandoening beter begeleiden.

PAST DEZE MINOR BIJ JOU?

Kies je voor deze minor dan is het belangrijk dat je voorkennis hebt van ziektebeelden, anatomie en fysiologie. Omdat de minor zich richt op de omgang met patiënten, verwachten we van je dat je ervaring hebt met patiëntencontacten. Wil je de minor met succes afronden dan is een zelfstandige houding onontbeerlijk. De minor is er op gericht om studenten in korte tijd zoveel mogelijk kennis op te laten doen over een heel eigen patiëntengroep.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 1 februari 2016

Research Award 2016