Hogeschool van Amsterdam

Redactie FDMCI

Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie heeft sinds 2010 haar eigen redactie. Onze redacteuren gaan op pad voor sfeerverhalen, schrijven nieuwsartikelen, maken filmpjes en interviewen medewerkers en studenten. Benieuwd wie zij zijn? Op deze pagina stellen de redactieleden zich voor.

Jesse de Kruijff

Mijn passie voor schrijven, filmen en monteren ontstond op de middelbare school. Tijdens het maken van een aantal video’s voor schoolopdrachten kwam ik erachter dat ik het stiekem wel heel erg leuk vind. Daarnaast schreef ik artikelen voor de nieuwsbrief, waarin ik mijn creativiteit kon uiten. Na zes jaar zwoegen op het vwo ben ik inmiddels eerstejaarsstudent Media, Informatie en Communicatie (MIC).

Bij de redactie hoop ik mezelf zoveel mogelijk te ontwikkelen door veel ervaring op te doen. Ik besteed naast mijn studie veel tijd aan gamen, muziek en het op en neer reizen naar Amsterdam. Later hoop ik aan de slag te kunnen gaan op het gebied van audiovisuele producties, of het schrijven van teksten. Vandaar dat werken bij een redactie perfect aansluit bij mijn doelen.

Simon de Vries

Ik ben Simon de Vries en studeer Communication and Multimedia Design (CMD). Al vanaf de middelbare school heb ik interesse in schrijven. Dit uitte zich voornamelijk in het uitwerken van eigen verhalen. In het eerste jaar van mijn studie kreeg ik meerdere vakken waar schrijven centraal stond. Sindsdien heb ik besloten meer met mijn passie voor schijven te gaan doen. Werken bij de redactie van FDMCI geeft mij deze kans.

Activiteiten die mij bezighouden zijn gitaar spelen, schrijven, studeren en slapen. Meestal dan ook in die volgorde. Verder heb ik veel liefde voor films en alles wat met muziek te maken heeft. Wat ik later precies wil gaan doen weet ik nog niet. Mijn doel is om verhalen te vertellen. Nu nog uitvinden via welk medium.

Kenneth Hoekman

Kenneth Hoekman

Waar mijn interesse in schrijven en media precies vandaan komt is moeilijk te zeggen. Het willen praten en schrijven over dingen die ik interessant vind en meemaak is in ieder geval een eigenschap welke ik al een tijdje heb. Het praatgedeelte doe ik nu al een aantal jaren bij de regionale radio, maar het schrijfgedeelte wilde ik graag meer mee doen. Vandaar dat ik nu tweedejaarsstudent Media, Informatie en Communicatie (MIC) ben, en mij dus ook graag aanslui bij de redactie van FDMCI.

Daarnaast ben ik een groot liefhebber van series en films, en mede hierdoor zou ik graag beter willen worden in filmen en monteren. Ik hoop mezelf bij de redactie dus ook op zowel film- als schrijfgebied te kunnen ontwikkelen. In welke van de twee ik later werk ga vinden is nog de vraag, als ik maar verhalen kan blijven vertellen.

Thomas de Nieuwe

Thomas de Nieuwe

Ik ben Thomas, een vierdejaars student aan de opleiding Communicatie. Studeren in Amsterdam is meer dan alleen student zijn. Tenminste, die keuze heb ik vanaf het begin van mijn studie gemaakt. Amsterdam heeft meer te bieden dan welke stad in Nederland dan ook op het gebied van recreatie en cultuur. Hierdoor hebben zowel de nerd als de levensgenieter in mij hun plekje hier gevonden.

Van nature ben ik een sociaal dier, ik praat veel en doe aan veel sociale activiteiten, daarnaast acteer ik en doe ik promotiewerk voor een club in Amsterdam. Hierdoor is deze opleiding mij ook op het lijf geschreven. Als vierdejaars student is goed kunnen schrijven essentieel en daarnaast een leuke manier om je creativiteit te ontwikkelen. De redactie van onze faculteit biedt mij hiervoor een uitstekend platform. 

Myra Bax

Myra Bax

Ik heb taal altijd heel interessant gevonden. Bij ons thuis werden ook bijna alleen maar taalgrappen gemaakt vroeger, dus ik denk dat mijn interesse daar ontstaan is. Ik merkte door de jaren heen dat ik steeds scherper werd in mijn taalgebruik en dat mijn woordenschat groter was dan die van mijn leeftijdsgenoten.

Op de middelbare school merkte ik dat schrijfopdrachten voor Nederlands mij goed afgingen en dat ik er veel plezier uit haalde. Toen ik voor mijn tweede jaar op de opleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC) een specialisatie moest kiezen, was die keus snel gemaakt. Tekst schrijven. Deze specialisatie heb ik nu achter de rug, maar ik wil wel graag blijven schrijven en leren. Gelukkig geeft  de redactie FDMCI mij hier de kans voor.

 

Mardou van Kuilenburg en Floor Bregman (Communicatie FDMCI) zijn aanspreekpunt van de redactie, zij begeleiden de redacteuren. Heb je vragen of tips? Neem dan contact met hen op.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 29 september 2016