Hogeschool van Amsterdam

Redactie FDMCI

Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie heeft sinds 2010 haar eigen redactie. Onze redacteuren gaan op pad voor sfeerverhalen, schrijven nieuwsartikelen, maken filmpjes en interviewen medewerkers en studenten. Benieuwd wie zij zijn? Op deze pagina stellen de redactieleden zich voor.

Jesse de Kruijff

Mijn passie voor schrijven, filmen en monteren ontstond op de middelbare school. Tijdens het maken van een aantal video’s voor schoolopdrachten kwam ik erachter dat ik het stiekem wel heel erg leuk vind. Daarnaast schreef ik artikelen voor de nieuwsbrief, waarin ik mijn creativiteit kon uiten. Na zes jaar zwoegen op het vwo ben ik inmiddels eerstejaarsstudent Media, Informatie en Communicatie (MIC).

Bij de redactie hoop ik mezelf zoveel mogelijk te ontwikkelen door veel ervaring op te doen. Ik besteed naast mijn studie veel tijd aan gamen, muziek en het op en neer reizen naar Amsterdam. Later hoop ik aan de slag te kunnen gaan op het gebied van audiovisuele producties, of het schrijven van teksten. Vandaar dat werken bij een redactie perfect aansluit bij mijn doelen.

Simon de Vries

Ik ben Simon de Vries en studeer Communication and Multimedia Design (CMD). Al vanaf de middelbare school heb ik interesse in schrijven. Dit uitte zich voornamelijk in het uitwerken van eigen verhalen. In het eerste jaar van mijn studie kreeg ik meerdere vakken waar schrijven centraal stond. Sindsdien heb ik besloten meer met mijn passie voor schijven te gaan doen. Werken bij de redactie van FDMCI geeft mij deze kans.

Activiteiten die mij bezighouden zijn gitaar spelen, schrijven, studeren en slapen. Meestal dan ook in die volgorde. Verder heb ik veel liefde voor films en alles wat met muziek te maken heeft. Wat ik later precies wil gaan doen weet ik nog niet. Mijn doel is om verhalen te vertellen. Nu nog uitvinden via welk medium.

Kenneth Hoekman

Kenneth Hoekman

Waar mijn interesse in schrijven en media precies vandaan komt is moeilijk te zeggen. Het willen praten en schrijven over dingen die ik interessant vind en meemaak is in ieder geval een eigenschap welke ik al een tijdje heb. Het praatgedeelte doe ik nu al een aantal jaren bij de regionale radio, maar het schrijfgedeelte wilde ik graag meer mee doen. Vandaar dat ik nu tweedejaarsstudent Media, Informatie en Communicatie (MIC) ben, en mij dus ook graag aanslui bij de redactie van FDMCI.

Daarnaast ben ik een groot liefhebber van series en films, en mede hierdoor zou ik graag beter willen worden in filmen en monteren. Ik hoop mezelf bij de redactie dus ook op zowel film- als schrijfgebied te kunnen ontwikkelen. In welke van de twee ik later werk ga vinden is nog de vraag, als ik maar verhalen kan blijven vertellen.

Thomas de Nieuwe

Thomas de Nieuwe

Ik ben Thomas, een vierdejaars student aan de opleiding Communicatie. Studeren in Amsterdam is meer dan alleen student zijn. Tenminste, die keuze heb ik vanaf het begin van mijn studie gemaakt. Amsterdam heeft meer te bieden dan welke stad in Nederland dan ook op het gebied van recreatie en cultuur. Hierdoor hebben zowel de nerd als de levensgenieter in mij hun plekje hier gevonden.

Van nature ben ik een sociaal dier, ik praat veel en doe aan veel sociale activiteiten, daarnaast acteer ik en doe ik promotiewerk voor een club in Amsterdam. Hierdoor is deze opleiding mij ook op het lijf geschreven. Als vierdejaars student is goed kunnen schrijven essentieel en daarnaast een leuke manier om je creativiteit te ontwikkelen. De redactie van onze faculteit biedt mij hiervoor een uitstekend platform. 

Myra Bax

Myra Bax

Ik heb taal altijd heel interessant gevonden. Bij ons thuis werden ook bijna alleen maar taalgrappen gemaakt vroeger, dus ik denk dat mijn interesse daar ontstaan is. Ik merkte door de jaren heen dat ik steeds scherper werd in mijn taalgebruik en dat mijn woordenschat groter was dan die van mijn leeftijdsgenoten.

Op de middelbare school merkte ik dat schrijfopdrachten voor Nederlands mij goed afgingen en dat ik er veel plezier uit haalde. Toen ik voor mijn tweede jaar op de opleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC) een specialisatie moest kiezen, was die keus snel gemaakt. Tekst schrijven. Deze specialisatie heb ik nu achter de rug, maar ik wil wel graag blijven schrijven en leren. Gelukkig geeft  de redactie FDMCI mij hier de kans voor.


Jordy Kruse

Jordy Kruse

Al sinds ik mij kan herinneren ben ik gek op alles dat met journalistiek en media te maken heeft. Toen ik negen was maakte ik een krant in Word, op mijn veertiende schreeuwde ik voor het eerst in de microfoon bij de lokale omroep. Mijn passie heb ik uiteindelijk gevonden in schrijven. Inmiddels werk ik al een aantal jaar bij Metro als webredacteur.
 
Ik studeer Communicatie op de Hogeschool van Amsterdam en ben bij de studentenredactie gekomen omdat ik denk dat ik me hier nog meer kan ontwikkelen. Ook vind ik het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en mooie verhalen over de verschillende studies van de faculteit te mogen maken. Ik ben trouwens voor Ajax. Tot snel!
 

Esmee Bakker

Esmee Bakker

Hoi! Ik ben Esmee en studeer Media, Informatie en Communicatie. Ik ben zolang ik mij kan herinneren een echte boekenwurm geweest met een fascinatie voor taal en alles daar omheen. Vroeger schreef ik vooral veel verhalen, maar in de afgelopen jaren heb ik mij steeds meer toegespitst op het schrijven van artikelen. Ik merkte dat ik daar steeds meer plezier uit ging halen, waardoor ik wist dat MIC op mijn lijf geschreven was.

Toen ik begon met de opleiding kwam ik al snel in aanraking met de studentenredactie. Ik heb mij er meteen bij aangesloten, want het was voor mij een uitgelezen kans om ervaring op te doen als redactielid, maar ook om mijn journalistieke vaardigheden te verbeteren. Als ik MIC afrond, zou ik namelijk graag aan de slag willen als (reis)journalist bij bijvoorbeeld National Geographic.

Schrijven en lezen is niet het enige waar ik mij mee bezig houd. Ik ben erg geïnteresseerd in cultuur en historie, ik houd ervan om leuke dingen te ondernemen met mijn vrienden, maar ik kan ook ontzettend genieten van films kijken of een taart bakken. Ik ben in ieder geval altijd wel ergens bezig!

Maud Kuijpers

Maud Kuijpers

Vanaf de basisschool was het eigenlijk al duidelijk dat ik veel heb met taal en schrijven. De afgelopen jaren werd ik steeds kritischer op anderen en mijzelf qua taalgebruik en merkte ik dat ik ook steeds meer met verschillende media ging doen. De keuze voor de opleiding Media, Informatie en Communicatie was dan ook snel gemaakt.

Ik heb het altijd al erg leuk gevonden om verhalen te vertellen en dus maak ik sinds 2014 radio bij een lokale omroep, fotografeer en film ik zo af en toe en ik ben het daarnaast ook steeds leuker gaan vinden om te schrijven. Het leek me daarom erg tof om daar wat mee te doen voor mijn opleiding, hier bij de redactie van de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie.

Kaylee Heijnis

Kaylee Heijnis

Al van jongs af aan ben ik veel bezig met taal. Aan het einde van de basisschool kochten mijn ouders steeds meer boeken voor mij. Sindsdien ben ik verslaafd aan lezen. Nu verslind ik jaarlijks tientallen boeken. Door het lezen ben ik geïnspireerd om zelf verhalen en andere stukken te schrijven.

Na de Havo ben ik de opleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC) gaan doen om te schrijven. In mijn eerste jaar merkte ik dat er nog iets leukers is dan schrijven: filmen. Daarom heb ik in mijn tweede jaar gekozen om deze twee interesses samen te voegen. Voor mijn specialisatie had ik gekozen voor audiovisuele productie. Mijn stage was bij een uitgeverij in Amsterdam. Ik wil graag meer leren over schrijven en filmen. Werken bij de redactie van FDMCI helpt mij hierbij.

Hans Woudsma

Hans Woudsma

Sinds de middelbare school begon ik een passie te krijgen voor media en toen het tijd was voor een studiekeuze heb ik de keuze gemaakt om Media, Informatie en Communicatie (MIC) te studeren op de HvA. Deze opleiding bood mij een mogelijkheid om mijn kennis in de media te kunnen verbreden. Ik ben vooral erg geïnteresseerd in video, film en televisie en om deze reden heb ik in mijn tweede jaar voor de specialisatie audiovisuele producties gekozen en als productie-assistent stage gelopen bij een klein productiebedrijf.

De afgelopen tijd besloot ik dat ik me meer wilde bezighouden met media en ik zag ik de redactie van FDMCI als een kans om mezelf hier verder in te ontwikkelen. Bovendien zou ik ook mijn eigen portfolio op deze manier kunnen uitbreiden. Ik hou van series en films, reizen, fotograferen/filmen en met vrienden omgaan. Ook ben ik graag zo internationaal mogelijk bezig en ben ik van plan om mijn aankomende stage in het buitenland te doen.

Sam van Royen

Sam van Royen

Hi, ik ben Sam van Royen. Ik heb altijd een obsessie met media gehad. Nieuws onderzoeken, vinden en maken - dat zijn mijn passies. Voor de studentenredactie ga ik voornamelijk video-items maken over issues die zich voordoen rondom de HvA. 

Even een korte biografie - geboren in Amstelveen, gewoond in Almere en Hilversum. Momenteel zit ik weer in Amsterdam. Tussen Almere en Hilversum heb ik negen jaar in Portugal gewoond. In de Algarve heb ik op een internationale school gezeten. Hier heb ik veel geleerd over twee verschillende culturen – een ‘upper-class’ Engelse cultuur en platteland-achtig Zuid-Portugese cultuur.

Toen de middelbare school eenmaal afgerond was ging ik weer richting Nederland en begon ik als zeventienjarige ‘terugkeer emigrant’ aan MIC. Mijn droom is om in de wereld van televisiejournalistiek te gaan werken. Als lid van deze redactie zal ik (hopelijk) stappen maken in die richting. Make News Great Again!
 

Mardou van Kuilenburg en Floor Bregman (Communicatie FDMCI) zijn aanspreekpunt van de redactie, zij begeleiden de redacteuren. Heb je vragen of tips? Neem dan contact met hen op.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 25 november 2016