Eerste UXcamp Amsterdam

18 sep 2015 10:11 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Netwerken, kennis delen en geïnspireerd worden op het gebied van User Experience. Het eerste UXcamp Amsterdam was afgelopen zaterdag een feit. De opleiding Communication and Multimedia Design van de Hogeschool van Amsterdam hostte dit evenement.

Door Jessie Baltus, studentenredactie DMCI

UX Designer van Elsevier, Julia Malyk, gaat regelmatig naar UX-evenementen, onder andere in Enschede en Berlijn. ‘Ik ga hierheen om geïnspireerd te worden, om mensen te ontmoeten en om te leren’, zegt zij vlak nadat ze zich heeft geregistreerd. Als de zaal van de kick-off gevuld is begint het programma.

Iedereen is presentator

Het idee van dit UXcamp is dat iedereen deelneemt en ook mag presenteren. Niemand is alleen bezoeker. Door middel van korte pitches kunnen de bezoekers andere bezoekers interesseren om later die dag naar hun kleine college te komen. Zo spreekt de ene over nieuwe inzichten in UX en de andere over oplossingen voor problemen tussen de front- en back-end. Als het schema rond is vertrekt iedereen naar het college van zijn interessegebied.

Netwerken

‘Het is heel goed dat ze zulke evenementen organiseren’ zegt Vadim Stoian, financieel adviseur bij Satriun. ‘Ik vind dat mensen moeten netwerken en dit is een goed platform om zakelijke contacten te leggen’. Vincent Vijn, docent van de HvA-opleiding CMD, ziet ook netwerkmogelijkheden voor zijn studenten. ‘We laten de mensen in de branche nu zien wat de sfeer van de opleiding is en wat we hier doen. Vandaag zijn er ook studenten van ons aanwezig en misschien levert het hen een stage op’.

UX camp 2015 2

Doel van UXcamp

‘In principe gaat het om het delen van kennis en het leren van verschillende zienswijzen op het gebied van User Experience’ zegt Doron Hirsch, een van de organisatoren van het UXcamp. Het evenement is een uitbreiding van de maandelijkse ‘Meetup’  van de organisatie. Via deze dag willen zij de organisatie openstellen voor niet alleen UX’ers maar ook voor mensen van gerelateerde branches. Deze dag is dus een geweldige kans om te leren en te ontmoeten. Wat volgens meneer Hirsch ook het motto is van het UXcamp.