Wat voor digital creative ben jij? Doe de test van CMD

12 feb 2015 10:42 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

De opleiding Communication and Multimedia Design (CMD) van de Hogeschool van Amsterdam lanceert een online test waarmee toekomstige studenten meer inzicht krijgen in wat voor soort probleemoplosser ze zijn. De test is ontwikkeld door ontwerpbureau Grrr en maakt deel uit van een online campagne. Het doel? Nieuwe studenten, die interesse hebben in CMD, informeren over de opleiding en hen te wijzen op de deadline voor inschrijven: 15 maart 2015.

Online test

De online test is speciaal ontwikkeld om een scholier op een speelse manier inzicht te geven wat voor type CMD’er hij of zij is. De test bestaat uit een paar korte vragen waarbij wordt gevraagd hoe scholieren bepaalde situaties of problemen zouden oplossen. Uit de antwoorden blijkt wat voor probleemoplosser de scholier is. Voor deze test zijn vier types bedacht: Dreamcatcher, Visualizer, Fixer en Chief. Na de test volgt een korte beschrijving van het type en een advies vanuit CMD. Ook wordt duidelijk gemaakt dat de verschillende types elkaar nodig hebben en aanvullen in het ontwerpproces.

Over Communication and Multimedia Design

Communication and Multimedia Design (CMD) is een ontwerpopleiding voor digital design, verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam. Binnen CMD ontwerpen studenten oplossingen voor diverse problemen en uitdagingen van uiteenlopende organisaties en maatschappelijke vraagstukken. Studenten leren hoe ze interactieve communicatieproducten en -diensten, zoals websites, apps en interactieve installaties, moeten onderzoeken, bedenken en maken. De gebruiker en zijn of haar wensen, behoeften en eigenschappen staan daarbij altijd centraal.
www.hva.nl/cmd

Over Grrr

Grrr is een interactief ontwerpbureau in Amsterdam, met een focus op de culturele en creatieve sector. Al eerder werkte Grrr samen met CMD in Amsterdam. Zo ontwikkelde het bureau onder andere een flexibele beeldtaal voor CMD in Amsterdam.
www.grrr.nl

Neem voor meer informatie contact op met Annemarie van Lankveld, hoofd communicatie domein Digitale Media Creatieve Industrie via 06-57593762 en j.l.m.van.lankveld@hva.nl.