Hogeschool van Amsterdam

Student aan het woord

Testimonial

Nicole Brierley

'Gezond leven heb ik al altijd belangrijk gevonden. De opleiding Voeding en Diëtetiek geeft mij de mogelijkheid om daarin te professionaliseren. Ik leer veel van alle projecten die we doen in kleine groepen.

De sfeer binnen de opleiding is prettig. Je ziet dagelijks studenten van de andere opleidingen in de gangen, lokalen of buiten op het plein. Iedereen is hier bezig met gezond en sportief leven, erg inspirerend.

Nicole Brierley - derdejaarsstudent Voeding en Diëtetiek

In de eerste helft van het propedeusejaar ontwikkelde ik met medestudenten gerechten die we vervolgens vegetarisch maakten. Het tweede semester stond in het teken van de Zomerbeurs; een evenement waarvoor alle groepen een nieuw product bedachten en presenteerden. Mijn groep had Chocopeace ontworpen; een vezelrijke en caloriearme chocoladepasta op basis van kikkererwten, tarwezemelen en cacao. Binnen de Richtlijnen Goede Voeding van het Voedingscentrum een product geschikt voor de voorkeurscategorie. En lekker bovendien!

Tijdens het tweede jaar kies je een afstudeerrichting. Je krijgt vakken en opdrachten die je meer inzicht geven in alle drie de richtingen. Ik ging voor Nutrition & New Product Management. Hierbij staat het commerciële aspect voorop en ben je creatief bezig. Je ontwikkelt gezonde, verantwoorde en duurzame producten, maar denkt ook na over de verpakking, marketing en lancering. Net zo belangrijk: wat is de voedingswaarde van jouw product en hoe maak je het zo gezond mogelijk?

Het komende half jaar volg ik de minor New Product Management en loop ik stage bij The Cold Pressed Juicery op de afdeling Commercial Sales & Marketing. Deze sapbar is net geopend in Amsterdam en biedt een assortiment aan biologische en rauwe sappen, theeën en salades.

Na mijn afstuderen wil ik graag een commerciële functie bij een voedingsmiddelenbedrijf of een eigen restaurant/café beginnen. De afstudeerrichting Nutrition & New Product Management is heel breed dus beide opties zijn mogelijk.' 

Lees meer verhalen van Voeding-studenten over hun opleiding.