Zeven pioniers klaar voor sportmanagement wereld

15 okt 2015 12:15 | Faculteit Bewegen, Sport en Voeding

Op 9 oktober studeerde de eerste lichting studenten van International Sports, Management and Business (ISMB) officieel af aan de HvA. De internationale variant van de opleiding Sport, Management en Ondernemen (SM&O) startte in 2011 met 25 studenten. Afgelopen vrijdag, 4 jaar later, ondertekenden zeven geslaagden hun bachelor-diploma in caps and gowns en sloten hun studietijd af met een rondvaart door de grachten van Amsterdam.

Opleidingsmanager Jaap van Hulten: “De eerste International Sports, Management and Business diploma-uitreiking is een feit! Een unieke groep verlaat onze opleiding na afstudeerprojecten bij TIG Sports, Roda JC, Kvaerner in Noorwegen, Bossaball Sports S.L. in Spanje, International Rowing Federation in Zwitserland, EVS Broadcast Equipment in België en FC BAFA in Argentinië. Meteen blijkt hun toegevoegde waarde: ze gaan direct aan de slag bij onder andere Triple Double, Decathlon Luik, Leadingcourses.com.”

Tijdens de ceremonie werd ook de eerste award voor Most Distinguished Student uitgereikt aan Luke van Oort. Jurylid en docent Erik Koning: "Tijdens zijn studie heeft Luke de vier aspecten van ISMB - internationaal, sport, management en business - goed vertegenwoordigd. Hij liep stage in Rusland, nam deel aan de minor High Performance Sport en studeerde af bij eredivisieclub Roda JC. Bovendien zat hij in de opleidingscommissie van ISMB en in het organisatieteam van de introductieweek voor eerstejaars. Wij gaan er dan ook vanuit dat hij een mooie carrière tegemoet gaat in het werkveld van internationaal sportmanagement."