Hogeschool van Amsterdam

Stage en studie in het buitenland

Stage 

Wij laten ons niet door grenzen hinderen: ongeveer een kwart van de studenten van de International Business School loopt in het buitenland stage. De overige studenten lopen in Nederland stage bij internationaal opererende bedrijven als Idexx, Philips, Dell en KLM. De faculteit Business en Economie voert een actief internationaliseringbeleid waardoor inmiddels een relatienetwerk met verschillende landen in Europa, Afrika, Amerika en Azië is opgebouwd.

Studie

Bij een internationaal gerichte opleiding hoort natuurlijk echte internationale ervaring. In het derde jaar gaan onze studenten daarom een semester in het buitenland studeren aan één van onze partnerinstellingen.

HvA Business en Economie heeft contacten met meer dan 100 hogescholen en universiteiten over de hele wereld. Onze studenten komen bijvoorbeeld in aanmerking voor een studieplaats in de Verenigde Staten, Mexico of China. Er zijn ook veel uitwisselingen binnen Europa: het is mogelijk om dicht bij huis te blijven en naar België, Duitsland of Frankrijk te gaan.

De intensieve kennismaking met een andere taal en cultuur blijkt altijd een bijzonder leuke en interessante ervaring. Uiteraard begeleiden wij de studenten hierin. We helpen niet alleen bij de keuze van de universiteit of hogeschool, maar ook met het regelen van een beurs en het verkrijgen van informatie over reis- en verblijfsdocumenten.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 3 februari 2016