Hogeschool van Amsterdam

International Experiences (voorheen: European Business Skills)

Cursus

Omdat deeltijdstudenten nu eenmaal niet zomaar een half jaar op uitwisseling kunnen, hebben wij de cursus International Experiences (IE) (voorheen: European Business Skills (EBS)) ontwikkeld om toch internationale ervaring op te doen. Dit gaat via korte intensieve tiendaagse lesprogramma’s in het buitenland (Summer School), en via kortlopende onderzoeksprojecten bij Nederlandse Ambassades in Europa.

International Experiences

HOGESNELHEIDSCURSUS

De cursus International Experiences bespaart je verder veel tijd. Dat komt omdat we de modules buiten de reguliere schooltijden plannen. Jij leert wanneer het jou uitkomt.

HOE WERKT HET?

Je kunt zelf kiezen aan welke studiemodules je deelneemt. Elke module is tien studiepunten, en je hebt de cursus gehaald wanneer je 30 studiepunten hebt. 

Je komt daarbij op aantrekkelijke locaties te werken. Tot op heden waren dit Kuala Lumpur, Cluj (Roemenië) en Aarhus (Denemarken). De Ambassade-projecten waren in Barcelona, Dublin, Warschau, Boedapest en Tbilisi. Verder is er elk jaar, begin juli een summerschool in Amsterdam/Brussel, waarin succesvol communiceren binnen de Europese Unie centraal staat.

Laat dat nu net de regio zijn, waar meer dan 90% van de Nederlandse export naar toe gaat. Voor mensen die lastiger weg kunnen, wordt momenteel een tienpuntsmodule ontwikkeld die volledig online plaatsvindt, een zogenaamde MOOC. 

International Experiences bestaat uit de volgende drie modules van 10 studiepunten elk:

(1.) Summerschool: International Experiences (interculturele landenkennis voor geselecteerde lidstaten van de Europese Unie). Je leert deze landen professioneel kennen op een enorm leuke manier. Deze module behelst twee weken (begin juli) plus een voorafgaande digitale opdracht. Inclusief bezoek Europees Parlement in Brussel. Hoge evaluatie! 

(2.) Ambassade project: je onderzoekt een marktsegment, deels met lokale partnerstudenten, en schrijft een gezamenlijk onderzoeksrapport dat als heuse pocket (onder je eigen naam) wordt uitgegeven. Daarnaast presenteer je de bevinden op de desbetreffende ambassade in een seminar. School is cool! Kortdaagse trip naar ambassade, het voorafgaand onderzoek is vanuit thuis-/schoolsituatie. 

(3.) Winterschool: toegepaste communicatievaardigheden rondom een thema. Medio januari reis je voor twee weken naar een buitenblandse bestemming. Voorafgegaan door webcolleges en een digitale opdracht. Je produceert met internationale studententeams gezamenlijk een Engelstalig glossy managementtijdschrift, en lanceert dit op een zelf te organiseren commercieel seminar in dat land. 

(4.) Online module (MOOC): in ontwikkeling is een tienpuntsvak over Europees leiderschap, dat volledig online te volgen is, op kick-off en tentamineren na.

Doelen

International Experiences (IE) is bedoeld voor een ieder met een professionele internationale focus. Het semester behandelt de rol en betekenis van cultuur in zakelijke grensoverschrijdende communicatie. Van over de gehele wereld nodigen we studenten uit voor de summer en winter schools. Bij IE staan de volgende competenties centraal:

  1. Interculturele sensitiviteit
  2. Communiceren
  3. Samenwerken
  4. Ontwikkelingsgerichtheid
  5. Vakkundigheid
  6. Onderzoeksvaardigheid 
Certificaat Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat. 
Duur

De cursus duurt vijf maanden en bestaat uit twee blokken van tien weken. Lees meer over de opbouw in de jaarplanning.

Start

Summer 2016 and Winter 2017

Tijdsbesteding

De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week, inclusief college-uren.

Kosten

De prijs voor het bijwonen van de colleges en maken van de toetsen is € 2100 en de kosten voor boeken bedragen circa € 250. 

Toelatingseisen

Je hebt minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring. 

Inschrijven

Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar deeltijd.economie@hva.nl.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de inhoud van de cursus dan kun je contact opnemen met contactpersoon Sander Schoevers.

Terug naar de opleidingspagina

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 5 juli 2016