Hogeschool van Amsterdam

Strategie- en verandermanagement

Cursus

Veranderen is niet meer voorbehouden aan innovatieve organisaties. Groeiende afzetmarkten, expanderende bedrijven, sterkere concurrentie, privatisering, deregulering, kostenreductie en nieuwe technologieën hebben ertoe geleid dat verandering elke organisatie aangaat. Vrijwel elke sector is in beweging. Meebewegen is het antwoord en dat betekent een continue reflectie op de eigen waardepropositie en de bijbehorende strategische keuzes.

Strategie- en verandermanagement

Verandering begint (vaak) met het proces van strategievorming. Op basis van een analyse van de omgeving en van de eigen organisatie, stel je een gewenst toekomstbeeld vast. Hierbij gebruiken we in de cursus de vertrouwde 'SWOT-analyse’, maar dan in een breder perspectief.

Je maakt ook kennis met het business model ‘Canvas’. Dit businessmodel beschrijft de grondgedachte van hoe een organisatie waarde creëert, levert en behoudt. Het begrip ‘positionering’ speelt hierbij een belangrijke rol.

Het tweede blok gaat over het veranderingsproces. Wat sluit er binnen de organisatie niet meer aan bij de waardepropositie en hoe verander je dit? Wie heeft daarbij de verantwoordelijkheid? En hoe loopt het proces? Je maakt in deze cursus een strategisch plan, een onderzoeksplan en een veranderplan. 

 Voor wie?

De cursus is toegankelijk voor cursisten met basiskennis van bedrijfskunde. Zonder deze basiskennis is meer zelfstudie vereist. Het is belangrijk dat je binnen een organisatie een veranderplan op kunt stellen en dat je hiervoor toegang hebt tot informatie binnen die organisatie.

 Certificaat Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat.
 Duur

De cursus duurt vijf maanden en bestaat uit twee blokken van tien weken. Lees meer over de blokopbouw in de jaarplanning.

Start

Deze cursus start op 7 of 11 februari 2017.

 Collegedagen

Dinsdag- en donderdagavond van 18.40-22.00 uur en zaterdag van 10:00-16:40 uur.

 Tijdsbesteding

De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week, inclusief college-uren.

 Kosten

De prijs voor het bijwonen van de colleges en maken van de toetsen is € 2100. De kosten voor boeken bedragen circa € 250. 

Toelatingseisen

Je hebt minimaal een mbo-4, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring. 

Inschrijven

Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar: deeltijd.economie@hva.nl.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de inhoud van de cursus? Neem dan contact op met cursusverantwoordelijke Gertjan de Groot via  g.de.groot@hva.nl

Terug naar de opleidingspagina

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 13 februari 2017