Hogeschool van Amsterdam

Loopbaancoaching

Cursus

Het vak van loopbaancoaching is sterk in ontwikkeling. De maatschappij verandert onder economische, demografische en technologische druk. Dit heeft invloed op werknemers en werkgevers. Het werkveld is divers, omdat de mensen, mogelijkheden en oplossingen verschillend zijn. Als loopbaancoach vereist dit een heldere visie op je rol van loopbaancoach en hoe je het zelfinzicht, leren en de ontwikkeling van talenten van een ander kan bevorderen. Welke instrumenten zet je in? Wat is jouw bijdrage? Wat houdt het vak in?

In dit programma ontwikkel je jezelf tot een junior loopbaancoach. Je bent rationeel, emotioneel, spiritueel of maatschappelijk geïnspireerd bij het begeleiden naar passende loopbaankeuzes. Je richt je vooral op wat iemand wil, wat iemand kan of wat iemand is. Je richt je op mensen in conflictsituatie (outplacement, ontslag, werkloosheid), levensfaseoriëntatie (midlife, ‘is dit alles?' dertigers problematiek) of in oriëntatiefase (beginnende medewerkers, herscholers).

Onderdelen zijn onder meer: persoonlijke sterkte/zwakte-analyse; persoonlijke coaching; analyse eigen loopbaan en een loopbaangesprek. Je krijgt werkcolleges en maakt diverse verslagen en papers. 

 Voor wie?

Deze cursus staat open voor studenten die kunnen aantonen (gevolgde trainingen/opleidingen of  een relevante functieomschrijving van hun huidige of vorige baan) voldoende vaardig te zijn in communicatie en coaching (luisteren, samenvatten, doorvragen, open vragen, proces/relatie).

 Certificaat Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat.
 Duur

De cursus duurt vijf maanden en bestaat uit twee blokken van tien weken. Lees meer over de blokopbouw in de jaarplanning.

Start

Start 6 februari 2017

 Collegedagen

Dinsdag- en donderdagavond van 18.40-22.00 uur

 Tijdsbesteding

De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week, inclusief college-uren.

 Kosten

De prijs voor het bijwonen van de colleges en maken van de toetsen is € 2100. De kosten voor boeken bedragen € 250. 

Toelatingseisen

Je bent in het bezit van een hbo-propedeuse of gelijkwaardige coachingsopleiding en hebt minimaal twee jaar werkervaring.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar  deeltijd.economie@hva.nl.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de inhoud van de cursus? Neem dan contact op met cursusverantwoordelijke Marion Smit via m.smit2@hva.nl

Terug naar de opleidingspagina

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 13 februari 2017