Hogeschool van Amsterdam

Financial Management & Management Accounting

Cursus

De cursus Financieel Management & Management Accounting combineert en integreert de vakgebieden van management accounting, financieel management en boekhouden.

Financial Management and Management Accounting

Kostprijsberekeningen komen uitgebreid aan bod in deze cursus. Hiernaast staat de beheersing van bedrijfsprocessen met behulp van een planning en controlcyclus centraal. We gaan kasstromen berekenen en deze gebruiken voor diverse financiële berekeningen.

De administratie en boekhouding van een onderneming komen ook aan bod, waarbij een rekeningstelsel moet worden opgezet en onderhouden. Je ontwerpt een financiële administratie en laat deze ook echt functioneren. Ook zet je een planning en control-cyclus op, inclusief een prestatiemeetsysteem.

 Voor wie?

Het niveau van de cursus is hbo. De cursus is bedoeld voor iedereen die in de beroepspraktijk te maken heeft met bedrijfseconomische beslissingen en deze beter wil onderbouwen.

 Certificaat Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat.
 Duur

De cursus duurt vijf maanden en bestaat uit twee blokken van tien weken. Lees meer over de blokopbouw in de jaarplanning.

 Start

De cursus start op 7 of 11 februari 2017.

 Collegedagen

Dinsdag- en donderdagavond van 18.40-22.00 uur. Zaterdag van 10.00-16.40 uur.

 Tijdsbesteding

De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week, inclusief college-uren.

 Kosten

De prijs voor het bijwonen van de colleges en maken van de toetsen is € 2100. De kosten voor boeken bedragen circa € 250. 

Toelatingseisen

Het reeds kunnen maken van eenvoudige bedrijfseconomische berekeningen en basiskennis boekhouden strekt tot aanbeveling. Je hebt minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring. 

Inschrijven

Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar deeltijd.economie@hva.nl.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de inhoud van de cursus, dan kun je contact opnemen met cursusverantwoordelijke Theo van Vastenhoven via t.j.van.vastenhoven@hva.nl

Terug naar de opleidingspagina

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 13 februari 2017