Cross-Cultural Business Skills

Cursus

Vol zelfvertrouwen internationaal aan de slag? Zowel de overheid als het bedrijfsleven internationaliseren in een rap tempo. Steeds vaker krijg je te maken met verschillende culturen. Talenkennis alleen blijkt dan snel ontoereikend. Globalisering heeft de lijnen verkort en cultuurkennis is in belang toegenomen. Waar managementtheorieën vroeger nog uitgingen van universele methodes, weten we vandaag de dag wel beter.

Cross Cultural Business Skills

Deze cursus besteedt aandacht aan zaken als landeigen communicatiepatronen, leiderschapsstijlen, verkoop- en onderhandelingsvaardigheden. Daarbij leer je wat wel of niet werkt in bijvoorbeeld China, Duitsland, Frankrijk, Japan, Brazilië, Polen, Turkije, Zuid-Korea of Rusland.

Het semester behandelt de rol en betekenis van cultuur in zakelijke grensoverschrijdende communicatie. De vliegtuigen vandaag de dag zitten vol met professionals die de wereld overgaan voor zaken, congressen of studie. Bij cursus Culture for Business staan de volgende competenties centraal:

1.  Interculturele sensitiviteit
  2.  Communiceren
  3.  Samenwerken
  4.  Ontwikkelingsgerichtheid
  5.  Vakkundigheid
  6.  Onderzoeksvaardigheid

100% travel proof: de cursus Cross Cultural Business Skills biedt je een helder cultuurbegrip voor de professionele praktijk.

Terug naar de opleidingspagina

Voor wie?

De cursus wordt volledig in het Engels gegeven en is op hbo-niveau. De cursus is bedoeld voor een ieder met een professionele internationale focus.

Certificaat

Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat.

Duur

De cursus duurt vijf maanden en bestaat uit twee blokken van tien weken. Lees meer over de opbouw van blokken in de jaarplanning.

De cursus start op 7 februari 2017.

Collegedagen

Dinsdag- en donderdagavond van 18.40-22.00 uur. Maandag en woensdag online.

Tijdsbesteding

De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week, inclusief college-uren.

Kosten

De prijs voor het bijwonen van de colleges en maken van de toetsen is € 2100 en de kosten voor boeken bedragen circa € 250.

Je hebt minimaal een mbo-4, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring.

Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar: deeltijd.economie@hva.nl.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de inhoud van de cursus dan kun je contact opnemen met contactpersoon Sander Schoevers

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 4 oktober 2016