Amsterdam een pretpark?

Studenten HvA zoeken oplossingen voor drukte in de stad

1 feb 2016 11:23 | Afdeling Communicatie

In de eerste week van februari gaat de Hogeschool van Amsterdam (HvA) aan de slag voor de stad. Ruim 2.000 studenten, in 250 teams, nemen deel aan een studieproject met het thema ‘Amsterdam als pretpark?’ Ze bedenken oplossingen voor drukte in de stad. Hoe ordenen we de mensenchaos rond de musea en verlichten we de druk op het centrum? En waarmee trekken we toeristen naar andere wijken?

De projectweek maakt deel uit van het opleidingsprogramma van de HvA-faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie. Studententeams van vijf opleidingen doen onderzoek, schrijven een plan, bedenken hoe het idee in de markt te zetten en maken prototypes. Ze worden alle wijken van Amsterdam in gestuurd en brengen het geleerde direct in de praktijk. Dit gebeurt onder begeleiding van docent-coaches, met online ondersteuning en op maat gemaakte colleges, waarin bijvoorbeeld Ger Baron, de Chief Technology Gemeente Amsterdam en Yonina de Ruijter van Rollende Keukens hun kennis en visie delen. In dit project worden diverse nieuwe onderwijsvormen en media ingezet.

De projectweek wordt afgesloten met een grootse finale in de Kromhouthallen, waarin alle voorstellen worden beoordeeld en de beste worden verkozen door een jury. Samenwerkingspartners zijn de gemeente Amsterdam, marketingbureau I amsterdam, FabCity en andere belanghebbenden.

Over Students in Motion (SIM)

Project SIM maakt deel uit van het onderwijsprogramma bij HvA Digitale Media en Creatieve Industrie. Deze faculteit leidt studenten op tot professionals in de creatieve industrie. Tijdens SIM werken studenten van verschillende disciplines (Fashion, ICT, Media en Communicatie, Mediadesign) samen en maken zij kennis met innovatief onderwijs, de creatieve industrie en de stad Amsterdam.

SIM vindt in 2016 voor de zesde keer plaats van 1 tot en met 5 februari 2015.
Informatie is te volgen via www.studentsinmotion.nl, @hvasim en Facebook.

Neem voor meer informatie contact op met Lotte Dijkstra, Persvoorlichting HvA: 06 21156400

Over de Hogeschool van Amsterdam

Leren, werken en leven in Amsterdam zijn bij de HvA op een vanzelfsprekende manier met elkaar verbonden. De HvA is een grootstedelijke hogeschool waar studenten, docenten en onderzoekers vanuit verschillende invalshoeken en disciplines samenwerken met elkaar en met bedrijven,

De HvA is de hogeschool van Amsterdam en voor Amsterdam. Via onderwijs en onderzoek beantwoordt de hogeschool vragen die in de stad spelen. Daarnaast maakt de HvA-gemeenschap deel uit van het leven in de stad.