Kanen bij de Kachel: openluchtrestaurant op de Amstelcampus

Het eerste wekelijkse overdekte en verwarmde openluchtrestaurant van Nederland

3 mrt 2015 09:39 | Afdeling Communicatie

Lokaal geproduceerd voedsel en samen eten aan lange tafels in de buurt: dat is 'Kanen Bij'. In de zomer schoven Amsterdammers aan bij dit wekelijkse openluchtrestaurant, waar lokale ondernemers vanuit hun foodtrucks gerechten serveren. Nu komt de kleinschalige foodmarkt ‘Kanen bij de Kachel’ vanaf 5 maart elke donderdag van 15.30 – 20.30 uur naar de HvA Amstelcampus op het Rhijnspoorplein West.

De HvA en Eatery, oprichter van de Kanen-edities als Kanen bij ten Kate, Kanen aan het IJ en Kanen bij Studio K, organiseren samen het  overdekte en verwarmde openluchtrestaurant. Vanaf 5 maart kunnen bezoekers wekelijks aanschuiven op het Rhijnspoorplein-West, op de hoek naast het Kohnstammhuis (Wibautstraat 2-4) en het gemaal.

Ambachtelijk voedsel door lokale cateraars

De eerste donderdagavond begint 'Kanen bij de Kachel met in ieder geval zes lokale cateraars: Vleesch noch Visch, Waffels op Wielen, Soepkip, Kitschmann Bio currywurst, de Frietfiets (bio) en Of je Spaanse Worst Lust. De ondernemers serveren gezond en ambachtelijk voedsel tussen de € 3,- en € 6,95, dat verschillende culturen en doelgroepen bedient. Bier en frisdrank (€2), wijn (€2,50), glühwein en warme chocolademelk zijn ook verkrijgbaar.

Eten verbindt

Titus Gorissen-Appel, eigenaar van Eatery, bedacht het concept 'Kanen' omdat eten mensen verbindt. Titus legt uit: 'Kanen ' heeft dat vakantiesfeertje, waardoor mensen met elkaar in gesprek raken.' Hij heeft door dit effect in diverse wijken een nieuwe dynamiek zien ontstaan en buurten zien opbloeien.

Met het wekelijkse openluchtrestaurant wordt de Amstelcampus een ontmoetingsplaats waar buurtbewoners, ondernemers, studenten en medewerkers bij elkaar aanschuiven, en genieten van een goede maaltijd, elkaar en de buurt.

Plattegrond Kanen bij de Kachel

Opleidingen betrekken

Deze zomer organiseerden de HvA en The Eatery al Kanen bij de Campus. Angélica Baltus, adviseur campusontwikkeling HvA: ‘Studenten van verschillende studies komen elkaar hier op informele wijze tegen en delen kennis. Dit kunnen ze toepassen in studie en projecten die steeds vaker gelinkt zijn aan grootstedelijke vraagstukken en een multidisciplinaire aanpak vereisen.' Studenten van de minor Experience en Eventmanagement helpen met de communicatie en organisatie van de aankomende edities. Studenten verzorgen met jazz/soul de muzikale omlijsting.

Zie ook www.facebook.com/kanenbijdekachel voor details over aanbod, weer, muziek. Let op, pinnen is niet mogelijk. Meer informatie: Angélica Baltus; 06-51084437; a.c.a.baltus@hva.nl.

Gyrosstand op Foodmarkt Kanen Bij