Honderden HvA-studenten exposeren online tijdens Fotoweek

11 sep 2014 09:46

Wat betekent geluk voor jou? Zo’n 600 eerstejaarsstudenten van de Hogeschool van Amsterdam hebben antwoord gegeven op die vraag door zelf een foto te maken.

Zo ontstaat een samenhangend beeld van hoe een nieuwe generatie geluk beleeft. Alle beelden die de studenten hebben gemaakt worden vanaf vrijdag 12 september getoond in een digitale expositie op www.hvafotoweek.nl.

Geluk is breed te interpreteren en voor iedereen anders. Dat ziet ook Madeleine Groenland, beelddocent bij de opleiding Media, Informatie en Communicatie, aan de eerste inzendingen. ‘We brengen in beeld hoe een nieuwe generatie geluk definieert. Veel studenten kiezen voor huiselijke stillevens met symbolische betekenis, tableaus van voorwerpen bij elkaar. Ook eten komt terug, evenals reizen. Achter veel beelden zitten verrassende verhalen.’ Groenland noemt de beelden ‘veelbelovend’ en ‘soms zelfs ontroerend’. De beelden die in de online expositie worden geplaatst, kunnen direct worden gedeeld via social media.

Fysieke tentoonstelling

Naast de digitale expositie wordt het werk van de studenten ook fysiek tentoongesteld in het Benno Premselahuis (Rhijnspoorplein 1, Amsterdam). De expositie is vrij toegankelijk. Studenten van de opleidingen Communicatie en Media, Informatie en Communicatie leveren een bijdrage. Beeld is voor beide studies een belangrijk onderdeel. Studenten leren foto’s analyseren, zoeken en maken.

Fotoweek HvA ‘Kijk! Mijn geluk!’

Voor iedereen vrij toegankelijk.
Locatie: Benno Premselahuis, Rhijnspoorplein 1

Openingstijden: ma t/m do: 7.30-19.30 uur / vr 7.30-18.00 uur
(In het weekend is het gebouw gesloten.)

Nationale Fotoweek

Tijdens de Fotoweek staat Nederland tien dagen in het teken van fotografie. Professionals en amateurs organiseren samen met musea, bibliotheken en boekhandels verschillende activiteiten. De Fotoweek vindt plaats van 12 tot en met 21 september 2014. Het thema dit jaar is ‘Kijk! Mijn geluk!’.

Meer informatie op www.defotoweek.nl.

Meisjes tussen haar schoenencollectie