Move2Cure: ALO-studenten organiseren sportevenement voor kankeronderzoek

9 jul 2013 16:31 | Afdeling Communicatie

Op woensdagmiddag 10 juli 2013 vindt het sportevenement Move2Cure plaats: een initiatief van studenten van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) van de Hogeschool van Amsterdam. Met Move2Cure willen de studenten geld inzamelen voor het Antoni van Leeuwenhoek en het Nederlands Kankerinstituut.

Programma

Voor Move2Cure is een avondprogramma opgezet waaraan gesponsorde deelnemers mee kunnen doen. Er wordt een Logo Run gelopen en er worden clinics gegeven door topsporters, zoals oud Olympisch volleyballer Ron Zwerver en het dames basketbalteam ProBuild Lions. Ook zijn er onder andere hockey, golf, rope skipping en crossfit clinics. Aan het eind van de sportactiviteiten lopen alle deelnemers mee in een fakkeltocht richting de Sloterplas. Daarna wordt er in en rondom Hotel Buiten stilgestaan bij de ziekte kanker en wordt de dag afgesloten met optredens van verschillende bands op het water.

Ervaringsdeskundigen

ALO-studenten Lars en Rianne, twee van de initiatiefnemers van Move2Cure, zijn ervaringsdeskundigen: zij gingen van topfitte atleet naar kankerpatiënt. Ze hebben hun opleiding tussen de behandelingen door voortgezet. Om de kans op overleven ook voor andere kankerpatiënten te vergroten besloten ze om in samenwerking met het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis zich in te zetten voor een nieuw evenement: Move2Cure.

Meedoen?

Inschrijven is mogelijk via de website www.hva.nl/move2cure. Op 10 juli is het vanaf 18:15 mogelijk om in te schrijven voor de sportclinics. Dit kan bij de Hogeschool van Amsterdam aan de dokter Meurerlaan 8. Hier zal om 19:00 de opening van het evenement zijn. De sluiting is bij Hotel buiten aan de Sloterplas om 24:00.

Opgeven als deelnemer of een financiële bijdrage leveren aan dit evenement kan via de website: www.hva.nl/move2cure . Informatie op de website of via de facebookpagina: www.facebook.com/MOVE2CURE.