iNDiViDUALS tijdens Opening Night Fashion Week

19 jul 2013 15:19 | Afdeling Communicatie

Op vrijdag 12 juli verraste S/S14BY21iNDiViDUALS met het ontbreken van een catwalk. Het merk creëerde een intieme show in het Transformatorhuis voor Nederlandse en internationale gasten uit de mode-industrie. Opvallend aan de collectie was het gebruik van rode verf op witte en ongebleekte kledingstukken, <br/> <br/> van kleine accenten tot compleet rode outfits. Emotie en beleving stonden centraal tijdens de presentatie, waarbij geluid op een innovatieve manier werd toegepast door een samenwerking met MediaLAB Amsterdam.

"Onze levens zijn onrustig, explosief en veeleisend. We zijn vrij om te gaan en te staan waar we willen, maar de druk die we voelen houdt ons tegen. We zijn op zoek naar individuele vrijheid om te ontdekken wat we willen." Hiermee voegt S/S14BY21iNDiVDUALS een nieuw hoofdstuk toe aan het verhaal van het merk. Het concept weerspiegelt de strijd die onderdeel is geworden van de identiteit van de huidige generatie.

"We accept the struggle we face. We try, we fail, we try harder; we grow stronger."

Dit concept is vertaald naar een collectie waarin individuele vrijheid centraal staat. De verschillende verftechnieken geven elk kledingstuk een eigen karakter. De collectie is een mix van korte jasjes, gedrapeerde jurken en shorts die zowel mannen als vrouwen bedient. Wat opvalt naast het rood-witte kleurenpalet is het gebruik van vissenleer en terugkerende details zoals handsteken die samenhang creëren in het designsignatuur. iNDiViDUALS speelde dit seizoen met de bekende onderdelen van een collectie presentatie en creëerde een bijzondere ervaring door geluid, ruimte en sfeer. De modellen liepen om de gasten heen, die in het midden van de zaal stonden. De traditionele rol van toeschouwer en model werd hierdoor ter discussie gesteld en ook de gebruikelijke front row verdween omdat iedereen zijn eigen plaats in het vak kon kiezen. Het innovatieve 'wave-field synthesis' systeem, dat geluid ruimtelijk verspreidt via 192 speakers, versterkte de emotie van het publiek. Het inzetten van audio op een vernieuwende manier kenmerkt een state-of-the-art innovatie op het gebied van nieuwe media tijdens Amsterdam Fashion Week. Het unieke systeem is mede mogelijk gemaakt door stichting 'The Game of Life'. De soundscape is gecomponeerd door 'the International Soundlings Collective'. De muziek en het geluid zijn tot stand gekomen dankzij een samenwerking met MediaLAB Amsterdam, een initiatief van de HvA en de UvA.

iNDiViDUALS

iNDiViDUALS is een platform voor nieuw modetalent van het AMFI-Amsterdam Fashion Institute. iNDiViDUALS is een initiatief van AMFI en de Hogeschool van Amsterdam. Zie ook www.individualsatamfi.nl .