1800 HvA-studenten brengen Amsterdam in beweging

26 mei 2011 13:08 | Afdeling Communicatie

Hoe breng je Amsterdam en de Amsterdammers in beweging? Daar gaan studententeams van de Hogeschool van Amsterdam zich de komende tijd mee bezighouden. Over drie weken verzamelen ruim 1800 eerstejaarsstudenten van de HvA zich in de Congreszaal van de RAI voor de kick-off van de social media-projectweek Students in Motion . Multidisciplinaire studententeams maken in één week tijd een filmpje van dertig seconden, dat iets in beweging zet in Amsterdam waar de stad wat mooier of beter van wordt.

HvA-studenten bedenken apps voor Amsterdam

Het startsein voor de social media-projectweek wordt gegeven op maandag 31 januari. De projectweek maakt onderdeel uit van de onderwijsprogramma's van alle opleidingen van het HvA-domein Media, Creatie en Informatie. Dit HvA-domein leidt jonge mensen op tot professionals in de creatieve industrie en verzorgt de opleidingen Media, Informatie en Communicatie, Interactieve Media, Informatica, Technische Informatica en AMFI-Amsterdam Fashion Institute. De eerstejaarsstudenten van deze opleidingen vormen zelf multidisciplinaire teams met gebruik van social media en werken vervolgens één week lang aan het project Students in Motion .

De opdracht

De studenten krijgen de opdracht een beweging in en voor de stad Amsterdam te bedenken, te ontwerpen, te filmen en te presenteren. Die beweging kan van alles zijn: een flashmob bijvoorbeeld of een groep bewoners van een bepaalde straat of wijk die wordt aangesproken... bijna alles kan, zolang de studenten maar een bepaalde boodschap overbrengen en daarmee iets in gang zetten. Hiervoor maken zij gebruik van diverse social media (Twitter, Facebook, Hyves), apps, internet en e-mail. Ze bezoeken maatschappelijke organisaties in de wijken, diverse bedrijven en relaties uit de creatieve industrie en volgen aanvullende web-, werk- en hoorcolleges om hun opdracht goed uit te kunnen voeren. De studenten leren zo de verschillende opleidingen, de creatieve industrie én de stad Amsterdam beter kennen. Daarnaast leren zij te functioneren in een multidisciplinair team.

Op vrijdag 4 februari presenteren de studenten de eindproducten aan de stad Amsterdam, via een urban projection op het Kohnstammhuis. Dit multimediaal eindspektakel begint om 17.00 uur.

Meer informatie: www.studentsinmotion.nl en www.dmci.hva.nl . U kunt ook contact opnemen met Hillegon Smook, afdeling Marketing en Communicatie via 06 - 1682 7161 en h.i.f.smook@hva.nl .