HvA-trio fietst € 3.000 bijeen voor Serious Request

24 dec 2016 19:46 | Afdeling Communicatie

Twee studenten en een docente van de opleiding Forensisch Onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) hebben in vier dagen in totaal € 3.000,- bij elkaar gefietst voor Serious Request. Tweedejaarsstudenten Merel van der Geest en Marga Broodman en docente Roxy van de Langkruis fietsten in totaal 800 kilometer voor het goede Serious Request-doel van dit jaar: longontsteking bij kinderen. Volgens het Rode Kruis sterven er wereldwijd jaarlijks zo’n 900.000 jonge kinderen aan longontsteking

Breda

Om geld in te zamelen voor Serious Request stapte het HvA-trio afgelopen woensdag op de fiets voor een sponsortocht van 800 kilometer. Deze tocht ging langs alle plaatsen waar ooit een glazen huis heeft gestaan. De startplaats was Heerlen. Via Eindhoven, Enschede, Groningen, Leeuwarden, Haarlem, Leiden, Den Haag en Utrecht kwamen de fietssters vandaag rond 17.30 uur aan in Breda waar dit jaar het glazen huis staat. Daar overhandigden zij het bedrag van € 3.000 aan Serious Request bij het glazen huis in Breda

Serious request

Het HvA-trio onderweg tijdens de fietstocht

Snel bepaald

“Het idee voor de tocht”, zo vertelt Merel van de Geest, “is vorig jaar ontstaan. We wilden graag wat voor een ander doen. Zo kwamen we op het idee voor een fietstocht die we dan wilden laten sponsoren. Zonder toen al een concreet doel voor ogen te hebben. Toen Serious Request voorbij kwam, was het doel snel bepaald.” Merel en Marga benaderen ook het docententeam van hun opleiding voor deelname. “Docente Roxy van de Langkruis durfde de uitdaging aan”, aldus Van der Geest en zo was het fiets-trio geboren.

Trots

Vooraf werd er zowel individueel als gezamenlijk getraind. De training moest naast een full-time opleiding en werk, dus het was af en toe passen en meten voor het drietal. Dat de training niet voor niets was, bleek de afgelopen dagen tijdens het “kilometer vreten” door heel Nederland. “Op een gegeven moment hebben we zo’n 160 kilometer lang windkracht 5 vol tegen gehad. Dat was zwaar. Des te blijer zijn we dat we de tocht tot een goed einde hebben gebracht met een opbrengst waar we trots op zijn”, aldus Merel van der Geest.