Goud voor drie HvA-topsportstudenten Johan Cruyff University

8 okt 2015 13:00 | Afdeling Communicatie

Verschillende HvA-studenten van de Johan Cruyff University hebben het afgelopen weekend goud gewonnen bij nationale en internationale wedstrijden.

Neil van de Kamer staat als nummer 1 op podium NK judo

De studenten van de Johan Cruyff University combineren topsport met onderwijs van de opleiding Commerciële Economie, afstudeerrichting Sportmarketing. Studenten Niels Langeveld (autocoureur), Kim Akker (judoka) en Neal van de Kamer (judoka) werden afgelopen weekend alle drie kampioen op hun sportgebied.

Niels Langeveld: autocoureur en kampioen Clio Cup Benelux 2015

Vierdejaarsstudent Niels Langeveld heeft op het circuit van Zolder in België  vroegtijdig de titel in de Clio Cup Benelux 2015 veiliggesteld. Langeveld mocht zich namelijk al na de eerste van twee races de nieuwe Clio Cup-kampioen noemen. Na de eerste race van start tot finish geleid te hebben herhaalde Langeveld dat kunststukje in de tweede race. “Na de titel vorig jaar op één punt te hebben misgelopen is het fantastisch om nu al in het voorlaatste weekend kampioen te zijn”, lacht Niels trots. Niels heeft dit seizoen 7 van de 11 races in de Clio Cup-klasse gewonnen en is 8 maal van poleposition gestart. “Deze prestatie betekent voor mij dat ik klaar ben om door te stromen naar Europees niveau en dat ik nu daar wil laten zien wat ik kan,”

De Finaleraces op TT Circuit Assen worden gereden op zaterdag 17 en zondag 18 oktober. Daar hoopt Niels Langeveld zijn succesvolle seizoen in stijl te kunnen beëindigen.

Kim Akker: judoka en Nederlands Kampioen onder 48kg

Tweedejaarsstudente Kim Akker is op 3 oktober Nederlands Kampioen geworden bij de damesklasse Senioren, in de categorie tot 48 kg.

De wedstrijd was in twee opzichten een nieuwe start voor Kim: ze herstelde van drie voorste kruisbandreconstructies en kwam normaliter uit in de leeftijdscategorie onder 21 jaar. De eerste keer dat zij deelnam aan de Dames Senioren is ze nu meteen Nederlands kampioen geworden onder 48kg.

Kim: “Door mijn studie aan de JCU heb ik mij gelukkig goed kon voorbereiden op dit toernooi, zonder consequenties voor mijn studie vanwege afwezigheid bij de colleges of het missen van tentamenmomenten door trainingen.”

Neil van de Kamer houdt handen in de lucht na overwinning NK judo

Neal van de Kamer: judoka en Nederlands Kampioen

Vierdejaarsstudent Neal van den Kamer is zondag 4 oktober voor de vijfde maal Nederlands Kampioen Judo geworden, dit keer in de klasse tot 81 kilo.

Elk jaar vind ik het belangrijk om mee te doen aan het NK, omdat dit eigenlijk het enige toernooi is in Nederland waar ik aan mee doe en waar vrienden en familie kunnen komen kijken", aldus de student.

Ook Neal combineert zijn topsport met onderwijs. “De combinatie sport en studie blijft lastig, omdat ik tweemaal per dag train. De JCU- docenten weten dit en helpen mij ook echt met gesprekken en planningen, om ondanks dit drukke sportschema zo snel mogelijk af te studeren. Zonder deze combi zou het voor mij niet mogelijk zijn om mijn hbo-diploma binnen te slepen.”