HvA reikt prijs uit voor bijzondere prestaties

27 aug 2015 20:00 | Afdeling Communicatie

Student Parikhan Ibrahim en medewerker Renate Teuwsen ontvingen op donderdag 27 augustus de eerste HvA-Prijs voor Bijzondere Prestaties. De prijs is uitgereikt om personen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de koers en de toekomst van de Hogeschool van Amsterdam in het zonnetje te zetten.

Juryvoorzitter en voorzitter van domein Bewegen, Sport en Voeding Jacomine Ravensbergen reikte deze jaarlijkse prijs vanmiddag voor het eerst uit tijdens de Opening van Hogeschooljaar. Het gaat om een open competitie voor alle HvA'ers, legde Ravensbergen uit. Opleidingen en domeinen droegen verschillende kandidaten voor, en daaruit selecteerde de jury zes genomineerden, die allen de afgelopen jaren uitzonderlijke prestaties leverden. " Zij verdienen daarom een plek in de spotlights", aldus de juryvoorzitter.

De genomineerden zijn:

• Els Spreij (Administratief Centrum)
  • Evelien van Dijk (Facility Services DBSV)
  • Parikhan Ibrahim (studente HBO Rechten)
  • Monique van der Laan (hoofd onderwijsbureau DBSV)
  • Roy Bolding (manager huisvesting DMCI)
  • Renate Teuwsen (beleidsmedewerker onderwijskwaliteit DEM)

Winnende student: Parikhan Ibrahim

Ravensbergen riep daarop de twee uiteindelijke winnaars uit: allereerst studente HBO Rechten Parikhan Ibrahim. Pari, die zelf ooit als vluchteling naar Nederland is gekomen, is zeer actief in het vluchtelingenwerk, zet zich in tegen vrouwenonderdrukking en richtte de Free Yezidi Foundation op. 'Pari kan niet bij de uitreiking zijn, omdat ze as we speak op het vliegtuig stapt naar Irak om haar werk voort te zetten. Niet alleen is ze een bijzondere winnares, maar ook een oprechte winnaar", aldus de juryvoorzitter.

Studente Pari Ibrahim

Pari Ibrahim

Winnende medewerker: Renate Teuwsen

De tweede trofee ging naar Renate Teuwsen, beleidsmedewerker bij DEM. 'Renate is de stuwende kracht achter het traject van internationale accreditatie voor de opleiding IBS. De HvA zal de eerste hogeschool zijn die zo'n accreditatie krijgt. Als geen ander creëert zij draavlak en weet ze iedereen te overtuigen. Van harte gefeliciteerd.'

Trofee

De winnaars ontvingen een nieuw ontworpen trofee, die ook tijdens de Research Award en de Docent van het Jaar Verkiezing wordt uitgereikt. Deze trofee verbeeldt hoe de winnaar dankzij bovengemiddelde inzet en prestaties de omgeving in beweging brengt. Willem Noyons is de ontwerper van de trofee.