Draagteken voor HvA-lectoren

31 mrt 2015 09:23

De bijzondere positie van de lector wordt voortaan zichtbaarder dankzij de introductie van een draagteken voor lectoren. Het draagteken wordt door de rector uitgereikt tijdens de lectorale rede.

De eerste lector die het teken zal ontvangen tijdens de rede is lector Ruben Fukkink op 22 april. Op 19 februari hebben de lectoren die de rede al achter de rug hebben het draagteken ontvangen. Het teken wordt onder meer gedragen tijdens de opening van het studiejaar, lectorale redes en academische ceremoniƫle gebeurtenissen binnen en buiten de hogeschool.

Krachtige symboliek

Het draagteken verbeeldt hoe een lector met onderzoek de omgeving in beweging brengt; hoe hij of zij als het ware een steen in de vijver heeft geworpen, de loop van de rivier heeft veranderd of met een aanraking een grotere beweging heeft veroorzaakt. Daarbij is het onderzoek als water dat zich verspreidt door de grachten van de stad, in een kringloop van vergaren, zuiveren, toepassen en weer doorgeven.

Over de maker

Willem Noyons (1956) is ontwerper en beeldend kunstenaar. Noyons is werkzaam op verschillende terreinen, zowel twee- als driedimensionaal en digitaal. Ontwerpen van Willem Noyons vonden hun weg naar internationale musea en particuliere collecties.