Charlie Mulholland does it again: Docent van het Jaar 2015

10 apr 2015 17:49 | Afdeling Communicatie

‘Dit is een docent die heel progressief met onderwijs omgaat. Het is ook een charismatische man en de passie straalt er vanaf.’ Het juryrapport liegt er niet om: Charlie Mulholland is de HvA Docent van het Jaar. Tijdens de HvA Onderwijsconferentie op 9 april in Koninklijk Theater Carré werd bekendgemaakt wie de winnaar was van de verkiezing, die jaarlijks door de hogeschool en Asva Studentenunie wordt georganiseerd. Mulholland werd in 2011 ook al eens verkozen tot beste docent van de hogeschool.

De HvA en Asva Studentenunie hebben de Docent van het Jaar-verkiezing in 2010 in het leven geroepen om op een speelse manier aandacht te besteden aan goed onderwijs én goede docenten. In januari 2015 stemden ruim 5200 studenten op hun favoriete docent – een opvallend groot aantal stemmers, 25 procent meer dan vorig jaar. Per domein werd één winnende docent verkozen. Uit deze domeinwinnaars werd door een jury één winnaar gekozen, na een bezoek aan een hoor- of werkcollege.

Dit jaar was het dus voor de tweede keer Charlie Mulholland, marketingdocent bij de opleiding Communication and Multimedia Design (DMCI), die met de eervolle titel en een bedrag van 2000 euro (te besteden aan onderwijs) naar huis ging. Zelf was hij door zijn verkiezing ‘in shock, again’. Hij vertelt: ‘De jury overviel me een beetje toen ze langskwamen voor de beoordeling. Ik was niet eens college aan het geven, het was meer een feedbackmoment, maar blijkbaar was dat toch genoeg om te winnen.’ Mulholland liet ook weten dat hij het prijzengeld afstaat aan twee collega’s uit zijn team, die zich bezighouden met onderwijsinnovatie.

De tweede en derde prijs (respectievelijk 1000 en 500 euro) gingen naar João Faustino, docent International Business and Management Studies (Domein Economie en Management) en Douwe Huitema, docent Academie voor Lichamelijke Opvoeding (Domein Bewegen, Sport en Voeding).

• Bewegen Sport en Voeding: Douwe Huitema, docent Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO)
  • Economie en Management: João Faustino, docent International Business and Management Studies (IBMS)
  • Gezondheid: Rob Bijlmer, docent Verpleegkunde
  • Digitale Media en Creatieve Industrie: Charlie Mulholland, docent Communication and Multimedia Design