Hogeschool van Amsterdam gaat trainees SNS Bank opleiden

18 feb 2015 12:10 | Afdeling Communicatie

De minor Ondernemerschap van de HvA en ACE (Amsterdam Center of Entrepreneurship) gaat trainees van de SNS Bank opleiden tot franchisenemers. De SNS Bank koos de minor Ondernemerschap uit acht kandidaten die een voordracht hadden gedaan.

Martin Haring, coördinator van de minor Ondernemerschap, noemt dit de kroon op het werk: ‘Het is heel mooi dat SNS Bank dit traject kiest; zo wordt het onderwijs van de HvA echt gevalideerd naar de buitenwereld.’ In de minor Ondernemerschap begeleiden coaches met een eigen bedrijf de studenten en trainees bij het ontwikkelen van hun ondernemersvaardigheden. De SNS-trainees blijven tegelijkertijd werken, dus kunnen zij de geleerde competenties meteen in de praktijk toepassen.

Nieuwste leermethodes

De SNS Bank koos de minor van de HvA en ACE uit 8 voordrachten, onder andere omdat hier de nieuwste leermethodes gebruikt worden. Minorcoördinator Martin Haring legt uit. ‘Een voorbeeld van zo’n nieuwe leermethode is het Business Model Canvas: je brengt in 9 vlakken bedrijfsaspecten in kaart. Heel handig voor ondernemers in opleiding die visueel zijn ingesteld, zo zie je hoe alle bouwstenen samenhangen wanneer je een business model maakt.’

Een andere reden dat SNS Bank voor de minor koos is het portfolio-systeem(zie www.minorondernemerschap.nl). Studenten en trainees houden hun voortgang online bij; deze portfolio-methode geeft  het onderwijs daarom een grote transparantie, aldus de SNS.

Martin Haring: 'Ook het feit dat we een lectoraat Corporate Governance & Leadership hebben en beschikken over de laatste kennis van de financiële markt zal op de achtergrond hebben meegespeeld.'  Lector Frank Jan de Graaf was dan ook mede betrokken bij  het acquisitieproces.

Van verkoopadviseur tot ondernemer

De komende weken vindt afstemming plaats over de invulling van het programma. SNS start met 15-20 verkoopadviseurs (niveau 1) die in een programma van 3 jaar  worden opgeleid tot financieel adviseur (niveau 2) en franchise ondernemer/ manager (niveau 3). Afhankelijk van instroom en doorstroom is het de bedoeling dat elk jaar een klasje start en dat doorstroom plaatsvindt naar genoemde niveaus. De eerste lichting start in de loop van 2015.

Bekijk hieronder de video over het traineeship voor Olympia.