DigitasLBi start samenwerking met Amsterdam Creative Industries

8 jan 2015 13:16

DigitasLBi is een strategisch partnerschip aangegaan met het Amsterdam Creative Industries Network. Initiatiefnemers van Amsterdam Creative Industries Network zijn de drie grootste hbo-instellingen op het gebied van de creatieve industrie en ICT-sector: de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, de Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Inholland. Het Amsterdam Creative Industries Network biedt labs waarin studenten en onderzoekers van hogescholen samen met industriepartners als DigitasLBi werken aan het creatief inzetten van nieuwe technologie.

De samenwerking is gestart door het real-time marketing concept van DigitasLBi, BrandLIVE, integraal beschikbaar te stellen voor Amsterdamse hbo onderzoekers en studenten. BrandLIVE is een real-time marketing ‘cockpit’; een kamer vol schermen waarin content gecreëerd en gedistribueerd wordt met de snelheid van een newsroom.

Studenten en onderzoekers werken vanuit labs aan maatschappelijke vraagstukken met een grote relevantie voor de industrie, zoals DigitasLBi en andere partners. Door de inzet van de BrandLIVE kunnen zij nu theoretische kennis direct toepassen in een praktijkomgeving.

“De installatie van de BrandLIVE ruimte voegt waarde toe aan het netwerk dat we gezamenlijk aan het ontwikkelen zijn. Een triple win situatie voor onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven”, aldus Matthijs ten Berge, directeur Amsterdam Creative Industries Network.

Neem voor meer informatie contact op met Matthijs ten Berge: m.ten.berge@hva.nl / 06 - 26 04 41 50.

Over het Amsterdam Creative Industries Network

Amsterdam Creative Industries Network werkt vanuit labs aan maatschappelijke vraagstukken met een grote relevantie voor de industrie. Onze missie is het bundelen, ontwikkelen en valoriseren van toegepast onderzoek met een focus op digitalisering vanuit de creatieve industrie en de ICT-sector. Initiatiefnemers van Amsterdam Creative Industries Network zijn de drie grootste hbo-instellingen op het gebied van de creatieve industrie en ICT-sector: de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, de Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Inholland. Amsterdam Creative Industries Network.