STUDIS-app: kortingen voor studenten door studenten

10 dec 2014 11:21

Krap bij kas? Voor studenten is er nu een uitkomst: de Studis-app geeft korting bij 1600 bedrijven in de Randstad. Ruim 900 eerstejaarsstudenten Commerciële Economie van de HvA regelden deze kortingen en brachten vervolgens de Studis-app op de markt.

Studenten hebben over het algemeen niet veel te besteden, maar hoeven geen Spartaans leven te leiden. De STUDIS-App geeft namelijk fikse korting op bijvoorbeeld uit eten gaan, sporten of een zonnebank meepikken. De gecontracteerde bedrijven bieden minimaal 10% korting aan alle studenten van Nederland die de STUDIS app hebben gedownload (Appstore/ Google Playstore). De app is location based. De aanbiedingen worden getoond in Google Maps of via lijstweergave en het zoekresultaat kan worden gefilterd op basis van categorie of stad.

Studenten halen korting binnen

De STUDIS-app is ontstaan uit een onderwijsproject voor eerstejaars CE-studenten. De studenten kregen een training van 3 weken, en vervolgens hebben zij in september en oktober bedrijven binnengehaald die wilden meewerken. HvA-student Commerciële Economie Daniël Jonk leidt de communicatie rondom de STUDIS-app: ‘De studenten zijn in het diepe gegooid, want zij hadden vanuit hun  vooropleiding nog op geen enkele manier zakelijk contact gehad met bedrijven. Nu moesten zij meteen bellen, en een afspraak regelen. Het was voor de studenten een heel leerzame ervaring.’

Winst voor MKB-bedrijven

Voor het Midden- en Kleinbedrijf biedt STUDIS een laagdrempelige actie-marketingtool tegen extreem lage kosten. Bedrijven kunnen voor € 25 aan de app meewerken en hun advertentie tonen.

Goed doel

STUDIS is een stichting en heeft dus geen winstoogmerk.Minimaal 20% van de omzet wordt afgedragen aan een goed doel. De studenten werken samen met 10 goede doelen. De student die verantwoordelijk is voor de verkoop bepaalt naar welk doel het geld gaat. Daniël: 'Zo draagt STUDIS, naast innovatie in het onderwijs van de HVA, ook bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.'

De STUDIS-app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.

Screenshots STUDIS-app