MIC-studenten gaan radio maken voor Serious Request

16 dec 2014 10:22

Vanaf donderdag 18 december start 3FM met een nieuwe versie van het Glazen Huis: Hands Off Our girls. Om deze actie te steunen, gaan studenten en alumni van de opleiding Media Informatie en Communicatie (MIC) een dag lang radio maken op de Hogeschool van Amsterdam.

Dit jaar gaat de opbrengst van Serious Request naar meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Zo’n 15 MIC-studenten en -alumni die aan het begin staan van hun radiocarrière, duiken op donderdag 18 december op de studio in van 10.00 tot 19.00 uur. Met deze actie willen de jonge radiomakers geld inzamelen voor het Rode Kruis.  De studenten maken radio vanuit de transparante studio van de opleiding in het Benno Premselahuis. Mensen kunnen de studio inkijken, verzoeknummers aanvragen en een donatie daarvoor geven. In de uitzending komen verschillende bandjes van studenten optreden, waaronder de Ierse straatmuzikanten Hester and Elmore, die tijdens hun internationale tour speciaal voor de studentenactie zijn gebleven.

Student Vladimir Gojkovic is een van de radiomakers: “Als jonge radiomakers willen wij meedoen aan deze actie, omdat we met radio veel teweeg kunnen brengen bij mensen.Soms wordt gedacht dat radio op zijn retour is, maar het tegendeel is waar: het publiek voelt zich juist aangesproken omdat ze er iets van opsteken. Door radio te koppelen aan social media kunnen we een groot publiek bereiken."

Amsterdam FM zal de eerste uren van de speciale uitzenddag verzorgen (10.00 -12.00) en besteedt gedurende de dag aandacht aan de actie. De minor Radio van de opleiding Media, Informatie en Communicatie gaat de studio vanaf 2 februari gebruiken voor een eigen radiostation, waar de jongste generatie radiomakers een opleiding krijgt.

Kijk voor meer informatie en voor het doen van een donatie op: www.kominactie.nl/hva