Cisco ondersteunt projecten Hogeschool van Amsterdam

15 okt 2014 16:29

Cisco gaat de komende drie jaar projecten van het MediaLAB Amsterdam van de Hogeschool van Amsterdam ondersteunen. Deze samenwerking heeft als doel de samenwerking in het Amsterdam Creative Industries Network te versterken.

Studenten en medewerkers van HvA en Cisco zitten voor groot scherm te /'skypen' met studenten in India.

Studenten MediaLAB Amsterdam overleggen met studenten in India via telepresence

Cisco stelt technische faciliteiten beschikbaar, zoals Telepresence (hoogwaardige videoconferencing) voor internationale samenwerking, en geeft studenten toegang tot experts. De samenwerking tussen de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Cisco komt voort uit een succesvol proefproject vorig jaar in Bangalore India en Amsterdam.

Experimenteel en verrassend

Rob de Wildt, Directeur Publieke Sector Cisco Nederland: “We hebben vorig jaar goede ervaringen opgedaan met het proefproject en daarom willen we een structurele samenwerking aangaan met het Amsterdam Creative Industries Netwerk en de Hogeschool van Amsterdam. We merken dat de studenten van het MediaLAB een experimentele aanpak hebben, en dat leidt tot onverwachte resultaten. Het project dat we nu ondersteunen, het tegengaan van verspilling in Amsterdam en Bangalore, heeft een interessante relatie met het Internet of Everything (toepassingen van sensoren) en Amsterdam als smart city. De studenten zullen ongetwijfeld ook nu weer met een bijzondere, innovatieve toepassing van technologie komen!

Ook de HvA ziet de voordelen van de samenwerking in. Geleyn Meijer, voorzitter van HvA-domein Digitale Media en Creatieve Industrie: “Met de faciliteiten en de technologische expertise van Cisco komen onze studenten echt tot verrassende innovaties.”

Project tegen verspilling in de stad

In het project om verspilling tegen te gaan kijken studenten in Amsterdam naar de verschillende oorzaken van de verspilling, van onachtzaamheid tot marktmechanismen. De studenten in Bangalore richten zich op de verwerking van afval in de stad. Momenteel onderzoeken de studenten verschillende invalshoeken om het probleem aan te pakken en experimenteren ze met sensoren in mogelijke oplossingen.

Internationale aandacht

Dat de samenwerking tussen Cisco en de Hogeschool van Amsterdam succesvol is blijkt uit de internationale aandacht die het vorige project over veiligheid van vrouwen in de publieke ruimte ontving. Zo werd het project afgelopen week op de Maker Faire in Rome gepresenteerd en won het op 10 oktober 2014 de Best Design Award tijdens de Design & Emotion conference in Bogota, Colombia.

Veiligheid Indiase vrouwen verbeteren

Vorig jaar ontwikkelden studenten van het MediaLAB in samenwerking met Cisco een openbaar scherm waarop Indiase vrouwen seksuele intimidatie kunnen doorgeven. Studenten uit Amsterdam werkten samen met studenten in Bangalore, India. De opdracht was het verbeteren van de veiligheid van vrouwen op straat. Dit project en de oplossingen die de studenten in Amsterdam en Bangalore hebben bedacht om de veiligheid van vrouwen te verbeteren zijn wereldwijd geroemd op designblogs.

Geleyn Meijer (DMCI, HvA) en Jan Roggeveen (CISCO) ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Geleyn Meijer (voorzitter DMCI HvA) en Rob de Wildt (directeur Public Sector bij CISCO) ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruik te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk is door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren. Kijk voor het laatste nieuws op http://thenetwork.cisco.com. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u op de EMEAR Network: http://ciscoemearnetwork.com of in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Voor meer informatie:

Cisco