HvA-studenten werken mee aan kunstinstallatie ‘Trust The Cloud'

18 sep 2014 13:19

HvA-studenten Joppe Lauriks, Bastiaan Veenstra en Marco Beerepoot werkten in het kader van hun minor Intelligent Environments mee aan een unieke en interactieve kunstinstallatie 'Trust the Cloud'. Mensen springen vanaf een roltrap in een wolkenvormig kunstwerk en worden tijdens de val gevangen in een foto snapshot die wordt geplaatst in een digitale cloud. De kunstinstallatie is te bewonderen is bij de Unseen International Photo Fair op het Westergasterrein van 18 tot 21 september.

Van Amsterdam tot Parijs; Trust the Cloud

Tot en met 21 september kun je een duik nemen in de wolken; de installatie staat in de Zuiveringshal op het Westergasterrein. Daarna wordt het kunstgevaarte verhuisd naar Parijs. De beroemde internetondernemer Nalden over het kunstwerk: “Het is een indrukwekkend installatie die aanzet tot denken. Het is best eng voor mensen om de cloud te vertrouwen, maar ik wil benadrukken dat men technologie moet vertrouwen. Zelfs meer dan mensen.“

Unieke combinatie art, business en educatie

De productie van dit interactieve kunstwerk is een sectoroverstijgende samenwerking van Phanta Visual waaraan ook de Hogeschool van Amsterdam (HvA) meewerkt. Kennis en kunde worden zo gecombineerd tot nieuwe technologieën. De kunstinstallatie is een unieke combinatie van art, business en educatie.