Aviationstudent wint Graduation Award voor composietonderzoek

4 jul 2014 10:00 | Afdeling Communicatie

Op 2 juli heeft HvA-afstudeerder Guyonne Alleman de Aviation Academy Graduation prijs 2014 gewonnen. Tijdens de Aviation Academy Graduation Conferentie presenteerden de vijf beste afstudeerders van de opleiding Aviation hun afstudeeronderzoek aan ruim 50 docenten en luchtvaartprofessionals.

De nieuwste vliegtuigen zijn gemaakt van composiet, omdat dit licht en sterk is. Nadeel van dit materiaal is dat scheurtjes binnenin onstaan, die je vanaf de buitenkant niet ziet. Guyonne onderzocht de beste configuratie van air-coupled-sensoren om schade op composieten vliegtuigconstructies te detecteren. Dit zijn sensoren die de luchtdruk meten; uit afwijkingen kan worden afgeleid dat er scheurtjes zijn.

Guyonne studeerde af binnen het onderzoeksprogramma van Aviation. Zij concludeerde dat, onder bepaalde omstandigheden, air-coupled sensoren gebruikt kunnen worden voor een nieuw soort inspectie van vliegtuigen.

Guyonne Alleman zal haar veelbelovende onderzoek naar het monitoren van composieten vliegtuigconstructies voortzetten bij de Technische Universiteit van Delft.
Lector en jurylid Robert Jan de Boer prees haar onderzoek: ‘Goed gepresenteerd, een maatschappelijke impact en een uitstekende onderzoeksaanpak.’ Gasten kwalificeerden het evenement als ‘een uitstekende conferentie met een goed overzicht van de technische en organisatorische uitdagingen in de huidige luchtvaartwereld.’

De Aviation Academy Graduation Conference is een jaarlijks terugkerend evenement voor afstudeerders aan de Aviation Academy van de Hogeschool van Amsterdam.