HvA en Dam tot Damloop starten onderzoek naar sport en gezondheid

9 mei 2014 12:26 | Afdeling Communicatie

De Hogeschool van Amsterdam (domein Bewegen, Sport en Voeding) en Le Champion, organisator van de Dam tot Damloop, gaan samenwerken in een vijfjarig onderzoeksprogramma op het gebied van sport en gezondheid in relatie tot de Dam tot Damloop. Door middel van de samenwerking willen beide partijen de bijdrage van evenementen zoals de Dam tot Damloop op gezondheid en leefstijl inzichtelijk maken en optimaliseren.

Ook de economische impact van het grootste hardloopevenement van Nederland wordt in kaart gebracht. De komende jaren gaat de HvA onderzoek doen naar de effecten van trainen voor en deelname aan de Dam tot Damloop op leefstijl en arbeidsproductiviteit. Ook zal er gekeken worden naar de behoefte van lopers aan trainingsondersteuning en de effectiviteit ervan en naar manieren om uitval en blessures te voorkomen.

Eerste onderzoeksresultaten

Bij de Dam tot Damloop in 2013 heeft al een eerste onderzoek onder de deelnemers plaatsgevonden. De belangrijkste resultaten van dit onderzoek zijn:

• 48% geeft aan meer te zijn gaan trainen door zijn/haar deelname aan de Dam tot Damloop;

• 41% geeft aan de intentie te hebben om dit vol te houden na de Dam tot Damloop;

• 45% voelt zich na de Dam tot Damloop gezonder;

• 60% voelt zich na de Dam tot Damloop energieker.

Ga voor meer informatie naar de site van de Dam tot Damloop of ga naar www.hva.nl/kenniscentrum-dbsv/lectoraten/topsport-onderwijs/ .