Amsterdam krijgt Topsport Academie

2 mei 2014 15:17 | Afdeling Communicatie

Topsporters kunnen op dit moment studie en sportcarrière te combineren met de opleiding Johan Cruyff University (JCU) aan de HvA. Binnenkort kunnen topsporters niet alleen Commerciële Economie, maar ook andere opleidingen volgen of zelfs een eigen bedrijf oprichten. Vanaf september start de HvA namelijk met het programma van de nieuwe Topsport Academie Amsterdam (TAA).

Lector Topsport Cees Vervoorn maakte een plan voor de op te richten TAA in opdracht van HvA-rector Huib de Jong, en het CvB heeft het programma geaccordeerd. Binnen het programma van de TAA volgen topsporters in principe hetzelfde programma als andere studenten en ronden ze hun studie ook in dezelfde periode af. Wel krijgen ze extra begeleiding, zowel op sport- als studiegebied. De topsportstudenten kunnen eventueel een andere route volgen; de TAA houdt rekening met het feit dat zij regelmatig in het buitenland verblijven.

Lector Sportzorg Janine Stubbe levert een bijdrage met sportblessurepreventie. Lector Cees Vervoorn: 'Met de TAA zetten we een belangrijke stap de meest topsportvriendelijke hogeschool van het land te worden.'