Jacomine Ravensbergen benoemd tot voorzitter FISA Women’s Commission

28 mrt 2014 11:06 | Afdeling Communicatie

Jacomine Ravensbergen, voorzitter van HvA-domein Bewegen, Sport en Voeding, is benoemd tot voorzitter van de FISA Women’s Commission. Dat maakte de internationale roeiorganisatie eergisteren bekend.

FISA is het internationale roei-orgaan, dat de regels voor de roeisport vaststelt en de Europese kampioenschappen en het Wereldkampioenschap roeien mede organiseert. Het gaat om een tijdelijke benoeming tot het FISA-congres, dat gekoppeld aan het WK Roeien 2014 in Amsterdam zal plaatsvinden. Ravensbergen is ook kandidaat voor de reguliere benoeming als voorzitter van de FISA Women's Commission.

De KNRB (Koninklijke Nederlandse Roeibond) vermeldt de benoeming van Jacomine Ravensbergen 'met gepaste trots en blijdschap', omdat hiermee de Nederlandse roeiwereld nog meer vertegenwoordigd wordt op internationaal niveau.

Ravensbergen is naast haar werk als HvA-domeinvoorzitter zeer actief in de roeiwereld. Ze roeide zelf op hoog niveau en was lid van de jury tijdens de Olympische Spelen 2008 en het WK roeien in 2005. Ravensbergen zit al een aantal jaar in de FISA Umpiring Commission (kamprechtercommissie) en is tevens lid van verdienste van Leidse studentenroeivereniging Asopos .