HvA-studenten genomineerd voor ECHO Award 2014

21 mrt 2014 12:49 | Afdeling Communicatie

Twee HvA-studenten zijn dit jaar genomineerd voor de ECHO Award, die op 11 april wordt uitgereikt. Student HBO-Rechten Soufiane Talie en student Commerciële Economie Enko Dijkstra zijn in de running voor de stimuleringsprijs voor talentvolle studenten met een niet-westerse achtergrond.

Elk jaar kiest de jury van de ECHO Award de veelbelovendste studenten in het hoger onderwijs. Soufiane en Enko zijn beiden dan ook bekende gezichten binnen hun opleidingen aan de HvA.

Soufiane: kritisch én aimabel

Soufiane Talie is een bevlogen lid van de opleidingscommissie van HBO-Rechten. Dat doet hij op een heel bijzondere manier, vertelt Ellen Oudejans, opleidingsmanager HBO-Rechten: ' Soufiane behartigt vol overtuiging de de belangen van zijn medestudenten en houdt tegelijkertijd heel prettig contact met docenten. Soufiane kijkt verder dan zijn eigen belangen en is er ook echt voor de ander.' De student HBO-Rechten is een opvallende verschijning in de schoolgangen: 'Soufiane loopt altijd glimmend en vrolijk lachend rond. Uit tegenslagen put hij alleen maar meer kracht en energie. Deze nominatie voor de ECHO Award verdient hij helemaal!'

Enko: sociaal bewogen

Enko, de andere HvA-genomineerde, is student Commerciële Economie en heeft een bijzondere start gehad: hij was te vondeling gelegd op de stoep van een weeshuis in Ethiopië. Opleidingsmanager Marlies Van Koningsveld: 'Mede daardoor heeft Enko zich ontwikkeld tot een krachtige persoonlijkheid, die zijn verbeterpunten omzet in uitdagingen'. Van het vmbo knokte Enko zijn weg omhoog naar hbo. Enko is volgens Van Koningsveld een 'heel bijzonder persoon en ambassadeur van de opleiding'. Hij wil een social entrepreneur zijn en is dat ook: hij maakte samen met het team en founder Hanna Verboom een groot internationaal succes van GET IT DONE, een crowdfunding-initiatief voor kleine projecten in ontwikkelingslanden.

Over de ECHO Award

Op vrijdag 11 april 2014 reikt ECHO voor het 14e achtereenvolgende jaar de ECHO Awards uit aan excellent talent met een niet-westerse achtergrond in het hoger onderwijs. De winnaars worden beloond met de ECHO Award: een summercourse aan UCLA, the University of California Los Angeles in de Verenigde Staten. Lees meer op www.echo-net.nl.