HvA-studenten knappen oude racefietsen op tot hippe modeaccessoire

28 jan 2014 12:14 | Afdeling Communicatie

HvA-studenten Max Tönis (19 jaar, 3e jaar civiele techniek) en Thijs Bonten (22 jaar, 4e jaar communicatie) volgden het afgelopen half jaar de minor ondernemerschap van de HvA. Van september tot eind januari werkten zij aan hun businessplan voor Clean Bike. Deze studenten zijn jong, hip en spelen met hun bedrijf Clean Bike in op trends die zij wereldwijd spotten.

HvA-studenten Max Tönis (19 jaar, 3 e jaar civiele techniek) en Thijs Bonten (22 jaar, 4 e jaar communicatie) volgden het afgelopen half jaar de minor ondernemerschap van de HvA. Van september tot eind januari werkten zij aan hun businessplan voor Clean Bike. Deze studenten zijn jong, hip en spelen met hun bedrijf Clean Bike in op trends die zij wereldwijd spotten.

Racefiets als modeaccessoire

In Amsterdam introduceren zij oude racefietsen als persoonlijke modeaccessoire in elke denkbare uitvoering. Hiermee spelen ze in op de behoefte aan ambachtelijk gemaakte producten: zij maken gebruik van hergebruikte materialen. Oude racefietsen en onderdelen worden opgeknapt, gedemonteerd, opgepoetst en in de juiste kleur gespoten.

Stuk voor stuk uniek

Liefhebbers kunnen bij Clean Bike een fiets bestellen, maar je kunt ook je eigen fiets inleveren en laten opknappen, vermaken of spuiten. Studenten Max en Thijs zijn hip en weten alles van trends op het gebied van mode, uiterlijk en het Amsterdamse straatbeeld, maar zij hadden geen ervaring met het opknappen van fietsen. Inmiddels zijn zij ook hierin aardig bedreven en hebben zij zelden nog de hulp van de lokale fietsenmaker nodig. Doordat Max en Thijs altijd bezig geweest zijn met trends, uiterlijk en mode zijn de Clean Bike fietsen gewaagd, gestyled en stuk voor stuk uniek.

Bekendheid in Amsterdam

De vraag naar Clean Bikes neemt toe naarmate de studenten meer tijd aan branding, marketing en pr besteden. De fietsen worden steeds bekender in Amsterdam waardoor er meer klanten komen. Onlangs stond Clean Bike met een artikel in 'Het Parool'. Daarnaast staat Clean Bike op verschillende markten in Amsterdam en doen zij veel promotie via Facebook en hun website . Dat de fietsen niet alleen functioneel gebruikt worden blijkt wel uit de vraag naar fietsen als decoratie-item van onder meer winkels. Zo staat er al een fiets in de etalage bij Hutspot aan de Rozengracht in Amsterdam. Momenteel werken Max en Thijs aan een fiets als aankleding voor de winkel Good Jeans op de Albert Cuypstraat 33 - 35.

De studenten hebben 2000 euro geïnvesteerd maar zijn al op het break even point. Max en Thijs lopen beide stage dit jaar waardoor er nu vooral in de weekenden gewerkt zal worden. De verkoop van Clean Bike situeert zich in Amsterdam.