HvA-studenten werken mee aan Amsterdam Light Festival

11 dec 2013 16:02 | Afdeling Communicatie

Van 6 december tot en met 19 januari vindt het Amsterdam Light Festival voor de tweede keer plaats. HvA-studenten hebben een speciaal project opgezet in samenwerking met visueel kunstenares Frouke ten Velden voor het openingsweekend dat vorige week op 6 december zou plaatsvinden. Vanwege het slechte weer werd het openingsweekend verplaatst. Morgen, op donderdag 12 december vindt de officiële opening dan toch plaats op het Waterlooplein van 20:00 tot 22:30.

De historische binnenstad van Amsterdam is ruim 50 winterdagen het sfeervolle decor voor het internationale licht- en waterfestival. Door heel Amsterdam worden gebouwen en locaties opgelicht met bijzondere lichtsculpturen, projecties en installaties. Een groepje internationale HvA-studenten levert dit jaar een bijdrage met een 'interactive urban projection' dat zij in samenwerking met Frouke ten Velde ontwikkelden.

Openlijk je zonden toegeven op het Waterlooplein

Een groep MediaLAB -studenten uit onder meer Brazilië, Japan en India bedachten een concept en kregen een plaatsje op het Amsterdam Light Festival. Vanaf donderdag 12 december is hun project te bewonderen op het Waterlooplein; een biechthokje waarin een ieder uit de zeven zonden zijn hoofdzonde kan kiezen. 'Vervolgens worden de deelnemers gefotografeerd met hun zonde', aldus MediaLAB -coördinator Gijs Gootjes. Die foto wordt op de Mozes en Aäronkerk geprojecteerd. Het is de bedoeling om met de foto's collages te maken. 'We kunnen bijvoorbeeld alle mensen die lust als hoofdzonde kiezen tegelijkertijd op de kerk projecteren.' Na de opening (van 12-14 december) worden de foto's van de deelnemers nog een week lang op de kerk geprojecteerd in verschillende samenstellingen.

Wanneer: 12-14 december Waar: Amsterdam, Waterlooplein Tijd: 20:00-22:30 Neem mee: handschoenen en uw zonden Meer informatie: http://medialab.hva.nl/darkside/