HvA-studenten winnen Nederlandse Lucht- en Ruimtevaart Prijs

14 nov 2013 15:56 | Afdeling Communicatie

Honoursstudenten Teun Coumou en Alexander Hunink van de Hogeschool van Amsterdam hebben op 10 november een van de drie Nederlandse Lucht- en Ruimtevaart Prijzen gewonnen. Coumou (student Aviation Management) en Hunink (student Aviation Engineering) wonnen de prijs voor het beste luchtvaartidee van studenten.

De prijs, waar een geldbedrag van €10.000,- aan verbonden is, wordt jaarlijks uitgereikt door het Nederlands Lucht- en Ruimtevaart Fonds (NLF).

Onderzoek kan de veiligheid in de luchtvaart vergroten

Coumou en Hunink hebben dit studiejaar bij luchtvaartmaatschappij Arke Fly analyses gemaakt van onstabiele landingen. Ze hebben vervolgens ook gewerkt aan ideeën om dit soort landingen te verbeteren. Uit het juryrapport: 'Door de ontwikkeling van een algoritme hebben de studenten van de Hogeschool van Amsterdam ervoor gezorgd dat vliegtuignaderingen beter in kaart gebracht kunnen worden. De jury was hiervan onder de indruk en is van mening dat dit veiligheid in de luchtvaart kan vergroten.' Volgens de jury hebben alle winnaars zich weten te onderscheiden door hun zichtbare betrokkenheid en hun ambitieuze en innoverende ideeën. Het was de eerste keer dat de prijs voor beste luchtvaartidee door studenten werd uitgeschreven.

Andere genomineerde HvA-projecten

Overigens was het al een uitgemaakte zaak dat de HvA in de prijzen zou vallen, want in de categorie 'hogescholen' waren uitsluitend HvA-studenten genomineerd. Naast Coumou en Hunink was ook Alexander Janssen genomineerd met een onderzoek naar verbeteringen van water- en afvalmanagement. De derde genomineerde, Paul Canoij, schreef een handleiding voor onbemande luchtvaartuigen (drones).