HvA-project ‘SBR in Bedrijf’ opnieuw genomineerd voor SIA RAAK-award

13 sep 2013 15:39 | Afdeling Communicatie

Het project ‘SBR in Bedrijf’ van HvA Economie en Management is op dinsdag 10 september 2013 opnieuw genomineerd voor de SIA RAAK-award, editie 2013. Samen met 9 andere projecten maakt het project kans op de felbegeerde award.

Project SBR in Bedrijf

Het project is gericht op de kennisontwikkeling, -verhoging en -circulatie over Standard Business Reporting (SBR) voor het onderwijs, werkveld en de overheid. Zo wordt een grootschalig onderzoek gedaan naar het nut en de voordelen van SBR voor het MKB.

SBR is de methode om financiële rapportages, zoals aangiftes en jaarrekeningen, digitaal te versturen naar de overheid. De Rijksoverheid beoogt hiermee een administratieve lastenverlichting voor het bedrijfsleven. Opmerkelijk genoeg bleek uit de eerste fase van het onderzoek dat 80% van het MKB echter nog nooit van SBR heeft gehoord.

De kennis uit het onderzoek wordt gebundeld, verspreid en heeft zijn doorwerking naar het onderwijs via het virtuele accountantskantoor Arvum Accountants. Hiermee leren studenten en docenten in Nederland hands-on werken met het rapporteren in SBR.

Het project SBR in Bedrijf wordt uitgevoerd van februari 2012-2014 onder leiding van programmamanager Maarten Noom van het expertisecentrum Instant Reporting en lector Jesse Weltevreden van het lectoraat Online Ondernemen van het kenniscentrum CAREM. Diverse partijen, zoals het SBR Programma van de overheid, XBRL-Nederland en brancheorganisaties, zijn bij het project betrokken.

SIA RAAK-award 2013

Op vrijdag 27 september presenteren de projectleden van het project SBR in Bedrijf via een skypegesprek aan de jury van de Stichting Innovatie Alliantie (SIA) en op donderdag 21 november wordt de uiteindelijke winnaar van de SIA RAAK-award 2013 bekend gemaakt tijdens het SIA-congres in Den Haag.

Meer informatie:

www.instantreporting.nl