HvA-alumni AMFI showen eerste MOAM-collectie in EYE

14 aug 2013 15:07 | Afdeling Communicatie

Aan MOAM Collective werken drie HvA- alumni van AMFI mee die op 8 september in het filmmuseum EYE de eerste collectie tonen aan de modepers. Campagnebeelden zijn geschoten een wereldberoemd fotografenduo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin. Topmodel Doutzen Kroes is het gezicht van de eerste modecollectie van MOAM.

Alumni-designers

Ex-HvA-student van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) Martijn Nekoui richtte in 2012 MOAM collective (MOde Amsterdam) op vanuit het idee de kennis die Nederland in huis heeft over te dragen aan een nieuwe generatie.

MOAM Collective bestaat uit acht designalumni - waaronder drie van de HvA*- die hun visie samenbrengen in één collectie. MOAM heeft 25 Nederlandse mode-experts bereid gevonden hun kennis te delen met deze nieuwe talenten. Zij coachen het collectief: van conceptontwikkeling tot collectiepresentatie. De experts zijn een mix van toonaangevende designers, journalisten, retailers, stylisten, bladenmakers en andere spelers uit de mode-industrie.

Wereldberoemde fotografen en modellen

Het campagnebeeld van de eerste MOAM-collectie, met hierop Doutzen Kroes, is geschoten door wereldberoemde fotografen Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin. De collectie wordt op zondag 8 september in het openingsweekeind van Film, Fashion, Fabulous in Eye in Amsterdam aan de modepers getoond. De dag na de show, op 9 september, is de collectie te bekijken in conceptstore Hutspot aan de Van Woustraat in Amsterdam, waar tot 30 september ook een aantal items verkrijgbaar zal zijn.

Over MOAM

MOAM is een platform dat de gevestigde orde combineert met nieuw, creatief talent. De grootmeesters van de Nederlandse cultuur - mode, fotografie of kunst - samen met de aanstormende talenten van Nederlandse bodem. Door middel van een coachingtraject krijgen jonge ontwerpers praktische tools aangereikt vanuit de top van de industrie. MOAM fungeert als een springplank en incubator waarbinnen talent zich kan vormen en ontwikkelen.

*De drie alumni van de AMFI: Ayla van Maarschalkerweerd (ex-HvA), Nisha Rabiee (ex-HvA) en Xiomara van der Zon (ex-HvA).