Slotseminar 'Kracht van Sport'

2 jul 2013 15:31 | Afdeling Communicatie

‘Nederland doet te weinig met de kracht van sport’; dat is een van de centrale conclusies van een reeks seminars en masterclasses georganiseerd door de Universiteit van Amsterdam en het lectoraat Topsport en Onderwijs van de Hogeschool van Amsterdam.

In de afgelopen vijf maanden verzorgden topwetenschappers presentaties over dit onderwerp en zijn er door studenten bijna honderd interviews met stakeholders gehouden. Maar waar bestaat de ‘Kracht van Sport’ daadwerkelijk uit en hoe kan de maatschappij het meest uit sport halen? Die vragen staan centraal tijdens het slotseminar van ‘Kracht van Sport’, op 4 juli in de Stopera in Amsterdam.

In februari is een UvA/HvA seminarreeks van start gegaan waarin een groep studenten onderzocht hoe het komt dat we het verschijnsel sport zo vaak als krachtig ervaren. In de afgelopen maanden hebben studenten hier input voor gekregen uit vijf lezingen (door Prof. Dr. Paul Schnabel, Prof. Dr. Peter Beek, Prof. Dr. Willem van Mechelen, Prof. Dr. Maarten van Bottenburg en Charles van Commenee). Daarnaast hielden de studenten interviews met stakeholders en deden ze literatuuronderzoek.

Programma

Op dit afsluitende seminar, voorgezeten door Humberto Tan, presenteren de studenten hun conclusies en benoemen ze de uitdaging waar wij voor staan. Ook is er een lezing van Chris Grant. Hij is initiatiefnemer van een bijzonder hockeyproject in Londen en lid van de Board of International Inspiration, een groep die kinderen en jongeren over de hele wereld inspireert met behulp van de kracht van sport.

Het Slotseminar Kracht van Sport vindt plaats op 4 juli 9.30-12.30 uur in de Boekmanzaal van de Stopera, Amstel 1 te Amsterdam. Journalisten zijn van harte welkom. Meer informatie via Marije Baart de la Faille: 06-2451 2991.