Research Battle bij Economie en Management

4 jul 2013 16:05 | Afdeling Communicatie

Op donderdag 13 juni vonden de voorrondes van de jaarlijkse Research Battle plaats bij Economie en Management van de HvA. De winnende onderzoeken waren van Lize Braspenning (vierdejaars studente CE) en Luca Lopes de Leao Laguna (docente HRM).

Speedpresentatie voor vijfkoppige jury

Aan de Battle deden vijf studenten en zes docenten van Economie en Management mee. In een speedpresentatie van vijf minuten vertelden ze de jury over hun onderzoek en bevindingen. De jury bestond uit Michel Knoppel, de winnaar van de Research Battle 2012; Edwin Oskam, programmamanager kennis en innovatie bij Economische Zaken gemeente Amsterdam; Anne Wiersma, honoursstudent Commerciële Economie; Ivo van der Werk, winnaar DEM docent van het jaar 2012 en juryvoorzitter Willem van Winden, lector Amsterdamse kenniseconomie.

Diverse onderwerpen onderzoeken

Van onderzoek naar 'de lerende organisatie' tot 'HRM in de kenniseconomie van de 21e eeuw' - de gepresenteerde onderzoeken gingen over zeer divers onderwerpen. In haar onderzoek 'Van like naar loyalty' bekijkt Braspenning de invloed van sociale media op Nederlandse beurzen. Lopes de Leao Laguna richt zich op de sociale innovatie in de zorg, uitdagingen en belemmeringen rond sociale innovatie in een zorginstelling.

Research Battle

De Research Battle is een wedstrijd voor onderzoekende studenten en docenten van de Hogeschool van Amsterdam. In maximaal vijf minuten mogen de onderzoekers hun bevindingen presenteren in meerdere rondes: een voorronde, een selectieronde en uiteindelijk de grande finale. Dit jaar wordt de vierde Battle gehouden. De prijs voor de beste studentonderzoeker is 1500 euro, naar eigen inzicht te besteden. De beste docentonderzoeker mag naar huis met 3500 euro voor onderzoek en congressen.

Winnaars andere HvA-domeinen

De meeste HvA-domeinen hebben de voorrondes achter de rug en de winnaars daarvan maken zich op voor de selectieronde. Bij Media, Communicatie en Informatie wonnen Miriam Rasch van het Instituut voor Netwerkcultuur met 'Society of the Query' en dr. Marije Kanis met 'Pervasive Futures'. Bewegen Sport en Voeding koos docent Mirka Janssen en studenten Antoine de Schipper en Darshan Brassinga. Bij Onderwijs en Opvoeding was Adwin Bosschaart, docent Aardrijkskunde, de gelukkige met het onderzoek 'risicobewustzijn van leerlingen in Nederland van het overstromingsgevaar in ons land'.

Dr. Fenna A. van Nes met 'Everyday activities of ageing couples: changes in the face of declining health' was de winnende docent bij HvA-Gezondheid. Maar ook 'Better in-Better out bij slokdarmkankerpatienten: a battle?' van studenten Denise Wieferink en Joyce Buitenhuis en 'Jong of oud, bewegen is nooit fout!' van studenten Oban Balink, Sarah Goudsblom en Jordi Wolkers mogen door. Bij Maatschappij en Recht won student Mark van Duijvenvoorde met zijn 'Evaluatie berekeningssysteem', student Michiel Lochtenberg met 'Gaat dat samen dan? Een meervoudig perspectief op de ontwikkeling van zelfbeheer in de maatschappelijke opvang' en het duo Stephanie Verdoolaege (docent) en Dave Castricum (student) met 'Bewonersgestuurde Wijkontwikkeling'. De voorronde van HvA-Techniek vindt begin september plaats.

Kijk voor meer informatie over de HvA-Research Battle op 1_research-award