HvA-student met $20.000 investeerdersgelden voor app-concept

18 jun 2013 17:18 | Afdeling Communicatie

Martin Balk is HvA-student bij de opleiding Engineering, Design and Innovation en ontwikkelde in zijn vrije tijd het concept voor de app ' Spottiapp'.

Dit is een app waarmee gebruikers berichten, foto's of voicemessages achterlaten op gps-locaties. Hij bood zijn app aan op een crowdfunding website en begon een campagne, zijn campagne verbrak in twee weken tijd alle records. Op dit moment heeft hij bijna $20.000 aan investeerdersgelden binnengehaald. Bedrijven en particulieren investeren via de website in de app en krijgen 66% winstaandelen na de ontwikkeling van de app.

Wanneer de app het maximale bedrag aan investeerdersgelden bereikt, word het concept van deze gelden ontwikkeld. Dit bedrag wordt gebruikt voor marketing en ontwikkeling van de app. Martin is momenteel in gesprek met verschillende developpers. Ook krijgt hij hulp bij designs en technische aspecten van een van de investeerders, Kees van den Bos, projectleider HvA. Het concept is momenteel alleen geschikt voor IoS maar er wordt gekeken naar mogelijkheden van de app voor Andriod en windows Mobile.

Hé lekker ding, leuke jurk!

SpottiApp laat gebruikers berichten, foto's of voicemessages achterlaten op gpslocaties. Gebruikers kunnen in een bepaalde radius berichten en trending topics bekijken maar ook bijvoorbeeld gebruik maken van bedrijfsaanbiedingen in de buurt. Daarnaast kan je in andere steden kijken wat trending topics zijn of gemakkelijk kijken of het al gezellig druk op het strand is. Martin was al een tijdje geïnspireerd door de "Spotted" pagina die bijvoorbeeld de NS op Facebook heeft. Op deze pagina's kun je berichten achter laten om er bijvoorbeeld achter te komen wie nou dat leuke meisje in de rode jurk was die tegenover jou in de trein zat.

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) wenst Martin Balk veel succes met de doorontwikkeling van zijn app!