Unlike Us #3: conferentie HvA over sociale media

1 feb 2013 09:41 | Afdeling Communicatie

Unlike Us #3 is een tweedaagse internationale conferentie georganiseerd door het lectoraat Netwerkcultuur van de Hogeschool van Amsterdam met lezingen, workshops, een ‘hackathon’ en een feest.

Internationale onderzoekers, programmeurs, ontwerper,  kunstenaars en belangstellenden bezinnen zich op 22 en 23 maart aanstaande op het thema ‘Social Media: Design or Decline?’ De conferentie wordt gehouden in in TrouwAmsterdam en Studio HvA.

Is het woord sociaal helemaal uitgehold of heeft het nog betekenis? Wat is de invloed van de enorme groei in mobiel gebruik van sociale media? Bestaat er zoiets als een Facebook-revolutie en hoe begin je die dan? De toekomst van sociale media, hoe ziet die eruit? Iedereen is uitgenodigd mee te denken en doen tijdens deze derde editie van Unlike Us. Kies je voor Deelnemen of Afwijzen?

Sprekers (voertaal Engels)

Bernard Stiegler (FR), George Danezis (UK), Reni Hofmueller (AT), Arvind Narayanan (US), Spideralex (ES), Benjamin Grosser (US), Tobias Leingrüber (DE), Simona Lodi (IT), Hester Scheurwater (NL), Nathan Freitas (US), Marion Walton (ZA), Mirko Tobias Schäfer (NL), Miriyam Aouragh (UK) en vele anderen. Thema's zijn onder meer: Are you distributed?, Mobiel Use en Facebook Riots, Kijk voor het hele programma op networkcultures.org/unlikeus . Tijdens de conferentie verschijnt ook de Unlike Us reader Social Media Monopolies and Their Alternatives (red. Geert Lovink and Miriam Rasch). Deze reader biedt een kritische kijk in de wereld van sociale media in de vorm van theoretische essays, discussies en artistieke manifestos.

Unlike us

Unlike Us is een onderzoeksnetwerk van wetenschappers, designers, studenten, kunstenaars, activisten en programmeurs. Het doel van dit netwerk is het brede scala aan platforms in sociale media voor het voetlicht te brengen, en met een kritische blik verder te kijken dan Facebook en Twitter. De derde Unlike Us conferentie en de Unlike Us reader brengen de state of the art in het onderzoek naar monopolies en alternatieven in sociale media. Het lectoraat Netwerkcultuur (lector Geert Lovink) is onderdeel van het kenniscentrum CREATE-IT applied research van de Hogeschool van Amsterdam.

Meer informatie

Programma Tickets (25 euro per dag / 40 euro passe-partout / studenten 50% korting) www.networkcultures.org/unlikeus Twitter: @INCAmsterdam