Twee nieuwe lectoren HvA

8 feb 2013 16:41 | Afdeling Communicatie

De Hogeschool van Amsterdam is blij met de komst van twee experts voor haar nieuwe lectoraten op het gebied van games en crossmedia. Per 1 februari zijn Ben Schouten en Harry van Vliet verbonden aan CREATE-IT applied research - het kenniscentrum van het domein Media, Creatie en Informatie.

Lector Ben Schouten

Ben Schouten

In dit kenniscentrum voeren onderzoekers, docenten en studenten praktijkgericht onderzoek uit in opdracht van de creatieve industrie en de ICT-sector. Het kenniscentrum is vorig jaar gestart met het opzetten van twee nieuwe lectoraten: Games & Play en Crossmedia. Ben Schouten en Harry van Vliet zijn, na een wervingsprocedure, aangesteld om deze lectoraten te gaan leiden.

Games & Play

Ben Schouten, momenteel hoogleraar Playful Interaction aan de TU Eindhoven, heeft veel ervaring met hbo-onderzoek vanwege zijn eerdere positie als lector Ambient Intelligence & Design en Serious Game Design aan Fontys Hogeschool. Bij de HvA gaat hij zich met het nieuwe lectoraat Game Research richten op onderzoek en onderwijs op het gebied van game play en adaptiviteit van games, waarbij het spel zich aanpast aan het niveau van de speler. Ben Schouten zal zijn aanstelling aan de HvA combineren met zijn aanstelling aan de TU/e.

Lector Harry van Vliet

Harry van Vliet

Crossmedia

Onder crossmedia wordt verstaan het gebruik van meerdere typen media bij het communiceren van een boodschap. Voor het HvA-lectoraat Crossmedia (voluit: Experience Design for Crossmedia Content) gaat Harry van Vliet de meerwaarde van crossmediaal uitgeven onderzoeken. De centrale vraag is hierbij: hoe veranderen de waardeketens van traditioneel uitgeven met de nieuwe crossmediale uitgeefstrategieƫn? Harry van Vliet was tot nu toe verbonden als lector Crossmedia Business en als hoofd van het Crossmedialab aan de Hogeschool Utrecht. Hij blijft de komende twee jaar voor twee dagen in de week verbonden aan de Hogeschool Utrecht als wetenschappelijk directeur van het Center of Expertise Creatieve Industrie.

Ā

www.create-it.hva.nl