Vijf HvA-onderzoeksprojecten gehonoreerd met RAAK-subsidie

9 jan 2013 15:53 | Afdeling Communicatie

Binnen drie domeinen van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) zijn onderzoeksprojecten gehonoreerd. Twee bij Domein Techniek, twee bij Domein Media, Creatie en Informatie en een bij Domein Bewegen, Sport en Voeding. Voor alle projecten geldt dat zij worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met het werkveld. De HvA is blij met de toegekende subsidies en trots op de nieuwe onderzoeksprojecten.

Domein Techniek

Bij Domein Techniek zijn twee onderzoeksprojecten gehonoreerd. Lector Robert Jan de Boer (Aviation) gaat leiding geven aan het project 'Onderhoud je marktpositie: Verstevigen van de concurrentiepositie van vliegtuigonderhoud MKB's in de Nederlandse luchtvaartsector.' En lector Inge Oskam is verantwoordelijk voor 'Design challenges with bioplastics and biocomposites.'.

Domein Media, Creatie en Informatie

Docent/onderzoeker Joris Dormans gaat een onderzoek leiden op het gebied van 'Geautomatiseerd Game Design' ; lector Netwerkcultuur Geert Lovink staat aan het hoofd van het project 'Toolkit Digitaal Publiceren' .

Domein Bewegen Sport en Voeding

Bij dit domein is lector Gewichtsmanagement Peter Weijs verantwoordelijk voor het onderzoeksproject 'Diëtetiek: effectief en toekomstbestendig'.

Voor alle projecten geldt dat zij worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met het werkveld. Dat betekent dat de onderzoeksprojecten niet alleen een enorme verrijking vormen van het onderwijs aan de HvA, maar ook een belangrijke bijdrage leveren aan het versterken van kennisnetwerken in de regio. De HvA is blij met de toegekende subsidies en trots op de nieuwe onderzoeksprojecten.

Meer over onderzoek, lectoren en onderzoeksprogramma's bij de HvA: https://www.hva.nl/onderzoek1/