HvA-studenten geselecteerd voor Light Challenge

31 jan 2013 11:06 | Afdeling Communicatie

Op 6 februari start de Light Challenge, een landelijk project waarbij studenten in teams duurzame straatverlichting ontwikkelen in opdracht van 10 gemeenten. Voor het project zijn 9 HvA-studenten geselecteerd.

De Light Challenge is een initiatief van de Gemeente Heerenveen, die de eerste editie in 2011 organiseerde. Inmiddels is het project uitgebreid naar 10 gemeenten. De studenten gaan in teams per gemeente aan de slag en krijgen masterclasses van sprekers als Diederik Samson en André Kuipers.

Glansrijke perspectieven

Het winnende team van de Light Challenge 2013 krijgt de kans om het concept uit te voeren voor een gemeente in samenwerking met het bedrijfsleven. Niet alleen de mening van de vakjury, maar ook het oordeel van de bewoners is doorslaggevend voor de hoofdprijs; zij moeten als eindgebruikers tevreden zijn over het concept. Naast de hoofdprijs reikt de jury de Young Potential Award uit; in 2011 ging deze individuele prijs naar HvA-student Burak Gül.

Kans voor HvA-studenten

In totaal zijn 9 HvA-studenten geselecteerd voor de Light Challenge. 4 HvA-studenten doen mee vanuit het MediaLAB, dat van de Light Challenge een afstudeerproject heeft gemaakt. De overige vijf studenten komen van de opleidingen Business IT & Management, Communicatiemanagement en Informatica. Dit project biedt de studenten de kans om kennis te maken met het bedrijfsleven en samen te werken in multidisciplinaire teams.

Leonard Breitkopf, eerstejaarsstudent Informatica, is een van de gelukkigen: 'Ik heb veel ervaring op het gebied van technologie. Het lijkt mij erg leuk om mee te doen aan een project dat niet bij mijn opleiding hoort. Ik houd ervan om bezig te zijn met nieuwe technologieën en vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Ik ben erg gemotiveerd.'*

*citaat: Emma Annaert

Kijk voor meer informatie op www.lightchallenge.nl . Diverse provincies, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en een groot aantal bedrijven ondersteunen de Light Challenge 2013.