Promotie HvA-docent Marten Teitsma

Promotie

Op 12 juni as. om 11.45 uur verdedigt Marten Teitsma, docent bij de HvA-opleiding HBO-ICT, in het openbaar zijn proefschrift 'Ontology-driven Question Generation for Crisis Management' bij de Vrije Universiteit.

HvA-docent Marten Teitsma

Hoe verminder je de effecten van een crisis? Het is belangrijk dan zo snel mogelijk informatie te verzamelen. 'Gewone mensen' die bij een crisis betrokken zijn worden in de regel genegeerd als bron van informatie. Zij worden tegenwoordig wel steeds meer beschouwd als de 'eerste reageerders'.

Is het mogelijk automatisch vragen te genereren die beantwoord kunnen worden op zo een manier door gewone mensen dat de aard van een crisissituatie bepaald kan worden op een betrouwbare wijze? Dit is de centrale vraagstelling in het proefschrift van Marten Teitsma.

Teitsma onderzocht voor zijn proefschrift een raamwerk, waarmee snel betrouwbare informatie van gewone mensen over een crisissituatie kan worden verzameld: de Situation Awareness Question Generator. Dit is een toepassing die automatisch vragen genereert op basis van ontologie en de antwoorden gebruikt om een situatie te bepalen.

Op vrijdag 12 juni verdedigt Marten Teitsma zijn proefschrift Ontology-driven Question Generation for Crisis Management om 11.45 uur in de aula van de Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam.

Marten Teitsma is docent Technische Informatica bij de HvA en heeft onder supervisie van Prof Bob Wielinga (UvA) en prof. Guus Schreiber (VU) zijn onderzoek uitgevoerd.

Ontology-Driven Question Generation for Crisis Management

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 9 juni 2015