UvA-HvA Vrijheidsmaaltijd

Evenement

Tijdens Bevrijdingsdag op dinsdag 5 mei organiseren de UvA en HvA, in samenwerking met Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, een gratis Vrijheidsmaaltijd waarin de vrijheid van studeren centraal staat.

banner Amsterdam

• 12.00 uur - Inloop Spui 25
  • 12.30 uur - Start Wetenschapsmonoloog (theater)
  • 13.00 uur - Lezing Marjoleine Zieck (UvA-hoogleraar Internationaal Vluchtelingenrecht) en UvA-promovenda Evelien van Roemburg
  • 13.45 uur - Vraaggesprek met Maxim Abdullatif (vluchteling uit Syrië) o.l.v. Marjoleine Zieck en Evelien van Roemburg
  • 14.15 uur - Einde programma

Thema: Vrijheid van onderzoek en studie

Via het UAF Scholars at Risk-project vinden vervolgde wetenschappers een tijdelijke, veilige werkplek in Nederland of België. De verhalen van deze wetenschappers zijn verwerkt in het theaterstuk 'De Verboden Wetenschapsmonologen'. Tijdens de Vrijheidsmaaltijd zal een van de Wetenschapsmonologen uitgevoerd worden naar het waargebeurde verhaal van de Congolese hoogleraar Felix Kaputu.’

Aansluitend geven UvA-hoogleraar Internationaal Vluchtelingenrecht Marjoleine Zieck en Evelien van Roemburg, UvA-promovenda bij het Amsterdam Center for International Law aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, een lezing: "Hoe de Tweede Wereldoorlog leidde tot een vooruitstrevend vluchtelingenregime en hoe relevant dat vandaag nog is." Na de lezing vindt er een vraaggesprek plaats met Maxim Abdulatif, een gevluchte wetenschapper uit Syrië.

• Waar: Spui 25, Amsterdam
  • Tijd: 12.00-14.15 uur. Met gratis koffie/thee en lunch.
  • Toegang: gratis, aanmelden is verplicht.
Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 23 april 2015